24 d'abril de 2024

Projectes de desenvolupament de la indústria 4.0 a Manlleu

La Diputació ha fet arribar dues subvencions per impulsar dues propostes

elter.net 21 de juny de 2019 a les 10:09
La Diputació de Barcelona ha subvencionat dos projectes | elter.net

L’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu ha rebut dues subvencions de la Diputació de Barcelona per posar en marxa dos projectes per impulsar la societat 4.0 a Manlleu el 2019.


El primer és un projecte d'assessorament en indústria 4.0 per a les empreses (petita i mitjana empresa) que seguiran una metodologia d’assessorament amb experts en digitalització empresarial, que permetrà explicar i aprofundir en el concepte d'indústria 4.0, treballant la transformació digital de la indústria i el rol humà en aquest context de transformació empresarial. 


L'assessorament s'iniciarà amb una reunió amb l'empresa que ha de servir per detectar les necessitats i els punts de millora i ser el punt de partida del treball a desenvolupar.  En acabar, l'empresa obtindrà un informe final del resultat de l'assessorament rebut, de les accions de millora i unes recomanacions a curt i mig termini. En aquest projecte hi podran participar 10 empreses que seguiran l’assessorament des de setembre fins a desembre d’aquest any.


El segon és un projecte estratègic que vol definir una estratègia territorial innovadora que doni resposta davant dels reptes com a societat i com a territori d'enfilar-nos al tren de la societat 4.0. L'estratègia s'ha d'emmarcar en el desenvolupament local sostenible, en els àmbits d'economia, social i mediambiental.


Aquests projectes han nascut de l’OPE i de l’associació Manlleu Quatre, una iniciativa que treballa per convertir Manlleu en una ciutat líder i pol d’atracció per a la implementació de la indústria 4.0, de manera que la indústria 4.0 pugui desenvolupar-se àmpliament i generi múltiples aplicacions.

Etiquetes:
Economia i empresa