25 d'abril de 2024

La Comissió del Centenari de l'estelada rep el premi 'Dignitat 2008'

Una de les fites de la Comissió va ser que 140 ajuntament catalans fessin onejar la senyera estelada per la Diada

El Ter 26 de gener de 2009 a les 14:37
A Manlleu va ser un dels indrets on va onejar la bandera estelada l'11 de setembre de 2008
La Comissió del Centenari de la senyera estelada, ha estat guardonada amb el premi 'Dignitat 2008' per la seva tasca de commemoració dels cent anys d'independentisme català amb la creació de la senyera estelada.

Els premis els concedeix la Comissió de la Dignitat aquest dilluns al vespre en un acte al Museu d’Història de Catalunya. Oriol Falguera, de Tona, serà un dels membres de la comissió encarregats de recollir el premi.

A banda del lliurament de guardons, aquest vespre hi haurà un sopar previ i les entitats aprofitaran per explicar projectes de futur. En el cas de la Comissió del centenari de l’estelada, s’aposta per convertir la iniciativa en una projecció de Catalunya a l’exterior. Falguera també explica que creuen que fins ara han tingut un gran ressò, i que la campanya ha trencat fronteres.

Una de les fites de la Comissió va ser aconseguir que 140 ajuntament catalans fessin onejar la senyera estelada el passat 11 de setembre, amb un seguiment molt important a la comarca d’osona. Falguera considera que el fet que historiadors de renom i altres personalitats els avalessin ha contribuït a revaloritzar aquest símbol.
Etiquetes:
Societat