24 d'abril de 2024

Gràfiques Manlleu celebra 100 anys d'història

L'exposició explica la història de l'empresa i de Manlleu a través del material imprès  

Albert Vilella 21 de setembre de 2019 a les 15:30
Una imatge de les instal·lacions de Gràfiques Manlleu | elter.net

El 1919 un petit taller anomenat Tipografia Manlleuenca començava a donar els seus primers passos en el món de la impressió. Des de llavors, l’empresa familiar fundada per Antoni i Joan Contijoch ha passat per molts canvis. Actualment Gràfiques Manlleu s’ha convertit en una empresa global, que ha trobat el seu lloc especialitzant-se en la impressió d’etiquetes del sector alimentari.


Per celebrar el centenari des de la seva fundació, el divendres 27 de setembre s’inaugurarà al Museu del Ter l’exposició “100 anys de Gràfiques Manlleu. Un projecte global amb fort arrelament local”.


Aquesta mostra pretén explicar la història de l’empresa i de Manlleu a través del material imprès. La feina de Gràfiques Manlleu era molt àmplia i tenia una estreta relació amb la ciutat. L’exposició recull des de cartells anunciant les pel·lícules que es projectaven a l’Edison o el Garcia, fins a recordatoris de comunions i casaments. Per altra banda, també s’hi podran trobar màquines i impremtes antigues que s’han restaurat per l'ocasió i diferents etiquetes amb el símbol de la mà que certifica que la impressió l’ha realitzat Gràfiques Manlleu. En definitiva, tot un camí que portarà al visitant fins a l’actualitat.  


La inauguració serà el divendres 27 a les 20:00 h i està previst que consti d’una primera part amb parlaments de personalitats vinculades amb l’empresa centenària i amb la participació del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Tot seguit, es projectarà un audiovisual que repassarà la història de Gràfiques Manlleu i, finalment, es podrà visitar l’exposició.

Etiquetes:
Cultura