25 d'abril de 2024

L'alcalde de Manlleu i l'alcaldessa de Montcada uneixen forces per la situació de General Cable

L'UGT exigeix al grup Prysmian que busqui solucions davant una mesura «injusta i capritxosa»

Raimon Roma 1 d'octubre de 2019 a les 13:25
El pròxim 4 d'octubre l'empresa comunicarà l'ERO a la plantilla | elter.net

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido i l’alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos, mantindran una trobada amb la direcció general de General Cable i amb els coordinadors sindicals per analitzar la situació defensar els llocs de treball.


Així ho anunciava aquest mateix dimarts l’Ajuntament de Manlleu. El moviment s’ha fet des del consistori, ja que des de l’empresa no s’han posat encara en contacte amb les institucions, que no saben del cert quines són les intencions de General Cable amb les dues plantes que es veuran afectades per un ERO de reducció de plantilla i, a priori, posterior tancament. La prioritat dels consistoris, afirmen, és salvar el teixit industrial i tots els llocs de treball existents.


Aquest dimecres el grup Prysmian es reunirà amb el sindicat de l’empresa i els explicarà la seva intenció de tancar les plantes de Manlleu i de Montcada, en un ERO que s’iniciaria el pròxim 4 d’octubre amb l’inici de les negociacions per les indemnitzacions dels treballadors que seran acomiadats.


UGT destaca que es tracta d’una mesura “capritxosa i injusta”


La Unió General de Treballadors (UGT) de Catalunya i el ple de la Coordinadora representant de la UGT del Grup Prysmian han emès un comunicat on expliquen el seu total rebuig a la mesura que titllen de “capritxosa i injusta” del tancament de les plantes a Manlleu i Montcada, que afectarà prop de 600 famílies.


Asseguren que el Grup Prysmian pretén aplicar una “política industrial deslleial” pel conjunt de treballadors i treballadores i per al territori, apostant per “l’eliminació de la competència sobre la base de la compra i posterior destrucció dels seus competidors”, això, asseguren, “sense importar que aquesta mesura afecti amb la pèrdua d’ocupació i a la desindustrialització dels territoris”.


Amb això, el que exigeix l’UGT a l’empresa propietària de General Cable és que retiri la decisió del tancament de les dues plantes i busqui mesures alternatives a la situació actual.

Etiquetes:
Economia i empresa