27 d'abril de 2024

Els treballadors de General Cable faran aquest dimecres una vaga i es manifestaran al Parlament de Catalunya

S'han organitzat autobusos que sortiran des de Manlleu per la concentració que es farà a Barcelona

Raimon Roma 8 d'octubre de 2019 a les 18:03
La concentració serà a les 17h al Parlament | elter.net

Els treballadors i les treballadores de General Cable afectats pel tancament de la planta de Manlleu per part de la direcció, del Grup Prysmian, preparen una vaga i una nova concentració aquest dimecres 9 d’octubre.


Es tracta d’una nova jornada de mobilització per part dels afectats pel tancament de la planta. Aquesta vaga no només la faran els treballadors i les treballadores de Manlleu, sinó que s’uneixen també els de la planta de General Cable de Montcada i Reixach, també afectats per l’ERO proposat pel Grup Prysmian. La vaga s’allargarà durant tot el dia i aturarà l’activitat de les dues plantes. A Manlleu està previst que a les 3 de la tarda surtin autobusos cap al Parlament de Catalunya, a Barcelona, on a les 5 de la tarda es concentraran els afectats de les dues plantes. Es preveu que la gran majoria dels treballadors, recordem que a Manlleu en són 334, es desplacin fins a la ciutat comtal a protestar contra el tancament de General Cable.


Dissabte passat un miler de persones es van manifestar pels carrers de Manlleu, amb representants del Parlament de Catalunya i de l’Ajuntament de Manlleu, amb l’alcalde, Àlex Garrido, al capdavant de la marxa. Davant el consistori manlleuenc van llegir un manifest on van deixar clar que el tancament de General Cable a Manlleu no és ni molt menys per raons econòmiques i que això suposarà un impacte molt negatiu per la ciutat i, òbviament, es va destacar les dificultats dels treballadors acomiadats, gairebé la meitat més grans de 45 anys, per trobar una nova feina.

Etiquetes:
Economia i empresa