26 d'abril de 2024

La Sindicatura de Comptes detecta irregularitats en el tancament del pressupost del Consell Comarcal d'Osona del 2016

No pot verificar que s'executessin les condicions econòmiques pactades amb la societat Depuradores d'Osona

ACN 11 d'octubre de 2019 a les 13:27
La Sindicatura assenyala que no ha pogut verificar que s'executessin les condicions econòmiques pactades | elter.net

La Sindicatura de Comptes va emetre aquest dimecres un informe de fiscalització del Consell Comarcal d'Osona i els seus consorcis dependents en què detecta algunes irregularitats en relació al tancament del pressupost de l'ens relatiu al 2016.


L'organisme de control financer i de compliment de la legalitat destaca alguns punts com per exemple el relatiu al contracte que tenia el Consell amb la societat mixta Depuradores d'Osona SL. La Sindicatura assenyala que no ha pogut verificar que s'executessin les condicions econòmiques pactades, ja que el contracte no regulava aquestes condicions. A més, el consell també va encarregar a la societat la gestió i el manteniment de la planta de cogeneració, però pel fet de ser mixta, la prestació d'aquest servei s'hauria d'haver licitat a través d'un procediment de contractació.


El treball de la Sindicatura de comptes també posa èmfasi en el contracte relatiu a la construcció i explotació del Centre de Tractament de Residus Municipals d'Osona i el Ripollès, on l'ens ha observat "determinats incompliments" relacionats amb la tramitació simultània de l'estudi de viabilitat i l'avant-projecte constructiu, amb el fet que la licitació del contracte preveiés l'aportació a la proposta d'un terreny per a la implantació de la planta i amb la modificació d'un element essencial del contracte.


L'informe també destaca que en alguns casos s'han atribuït determinades partides en capítols que no corresponien. És el cas dels ingressos provinents de l'Agència Catalana de l'Aigua per a la prestació del servei d'abastament, que es van posar al capítol 3 (taxes i altres ingressos), però que s'haurien d'haver col·locat a transferències corrents o transferències de capital.


Així mateix, les aportacions de diversos ajuntaments per a l'execució d'obres a la xarxa de sanejament d'Osona Nord – Voltreganès, inscrites com a contribucions especials, s'haurien d'haver comptabilitzat d'acord amb la seva naturalesa, apunta el document.

Etiquetes:
Economia i empresa