23 d'abril de 2024

El Consell Comarcal respon a les observacions de la Sindicatura de Comptes

En un comunicat el consell ha assegurat que les conclusions són majoritàriament favorables

Albert Vilella 12 d'octubre de 2019 a les 18:11
El Consell Comarcal d'Osona ha assegurat que ja s'han adoptat mesures per corregir els punts necessaris

El Consell Comarcal d'Osona ha defensat la seva gestió i assegura que ja compleixen la majoria de les mesures correctores que apareixen en l'informe de fiscalització presentat per la Sindicatura de Comptes.


El document, que és el resultat de més d'un any de feina conjunta entre el consell i l'òrgan supramunicipal, analitza l'exercici del Consell el 2016. En aquest hi apareixen algunes irregularitats, com per exemple, en el contracte que tenia el Consell amb la societat mixta Depuradores d'Osona SL, en el qual no s'ha pogut verificar que s'executessin les condicions econòmiques pactades, perquè el contracte no regulava aquestes condicions.


Un altre punt destacat del treball de la Sindicatura de Comptes és el contracte relatiu a la construcció i explotació del Centre de Tractament de Residus Municipals d'Osona i el Ripollès. En aquest apartat s'observen "determinats incompliments" relacionats amb la tramitació simultània de l'estudi de viabilitat i l'avant-projecte constructiu del centre. En la licitació del contracte es preveia l'aportació a la proposta d'un terreny per poder-hi construir la planta, quan encara s'estava fent l'estudi de viabilitat.


Referent al seguit de conclusions de la Sindicatura de Comptes, el Consell Comarcal d'Osona ha respost en un comunicat. En aquest asseguren que ja s'han adoptat mesures per corregir els punts necessaris i que consideren aquesta auditoria com una oportunitat per detectar les millores necessàries que cal implementar en els procediments on actua l'òrgan supramunicipal. A més, expliquen que les conclusions de l'informe són majoritàriament favorables i que per cada observació hi ha una justificació.

Etiquetes:
Política Municipal