24 d'abril de 2024

Les empreses integrants al Grup de compra d'Osona s'estalviaran 120.000 euros

La iniciativa està formada per empreses osonenques, principalment de Manlleu i Vic

elter.net 10 de novembre de 2019 a les 19:10
El procés es va poder seguir des del Lab Manlleu Espai de Coworking | elter.net

El Grup de compra d’Osona ha realitzat una subhasta per determinar quines empreses subministraran l’energia als integrants del grup. En total s’han fet 4 subhastes: dues dedicades al preu indexat, aquell que està subjecte als canvis que diàriament es produeixen al mercat, i dues pel preu fix. El centre de control de la subhasta es va instal·lar a Vic, a la seu de Creacció, i el procés es va poder seguir des del Lab Manlleu Espai de Coworking.


Finalment, les comercialitzadores que han guanyat aquestes subhastes són Addeinnova i Aura Energia, dues empreses no vinculades a grans grups.


Amb aquest canvi, les empreses que formen part del Grup de compra d’Osona s’estalviaran 120.000 euros en el subministrament d’energia. Aquesta xifra s’obté sumant l’estalvi que faran totes les empreses del grup durant un any respecte dels preus que pagaven ara per l’energia elèctrica. A més de la millora dels preus, l’energia elèctrica que s’utilitzarà tindrà un origen 100% renovable, garantida per certificats GdO’s.         


Els impulsors consideren que ha estat un èxit per la participació de 5 comercialitzadores i la competència ha estat notable.


El Grup de compra està impulsat per l'Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, l’Ajuntament de Vic, l’Associació d’Empresaris de Manlleu i les tres associacions de polígons industrials de Vic (Malloles, PAE i Associació Vic Nord). La d’Osona és la primera iniciativa supramunicipal que hi ha a Catalunya, amb col·laboració publicoprivada per millorar la competitivitat de les empreses del territori. El grup està obert a noves incorporacions d’empreses, una tasca que gestionen l’OPE de Manlleu i Creacció.

Etiquetes:
Economia i empresa