25 d'abril de 2024

El documental sobre el transgènere infantil «Me llamo Violeta», nova sessió del Cicle Gaudí

La projecció comptarà amb la presència de Marc Parramon, codirector d'un film que parla d'identitat i de gènere

elter.net 21 de novembre de 2019 a les 12:17
La projecció es farà al cinema de Gràcia | elter.net

El pròxim diumenge, 24 de novembre, a les 19 h, el Cinema Casal de Gràcia de Manlleu acollirà el tercer títol del Cicle Gaudí de cinema català al municipi: Me llamo violeta, de Marc Parramon i David Fernández de Castro.


La sessió comptarà amb la presència de Marc Parramon, codirector de la pel·lícula, qui farà la presentació i conduirà el col·loqui posterior. Aquest documental es va estrenar el mes de juny i es centra en l'experiència de l'Ignacio qui, als 6 anys, va dir als seus pares: “sóc una nena, em dic Violeta".


Aquesta història en primera persona parla d’identitat i de gènere i ha tingut un recorregut notable per festivals. Ha viatjat al Festival de Málaga i al Festival Internacional de Cinema de San Sebastián, així com al DocsBarcelona, on es va endur el Premi del Públic i el Premi Amnistia Internacional Catalunya en reconeixement a la defensa que fa dels drets de les persones transgènere.


A través de la història de la Violeta, dels seus pares, Nacho Vidal i Franceska Jaimes, i d’altres famílies i joves transgènere, coneixem la complexitat del procés que afronten aquestes persones i els desafiaments que es troben pel camí.

Etiquetes:
Cultura