25 d'abril de 2024

Joan Arimany presenta el llibre «Ermites, santuaris i devoció popular a Catalunya» aquest dijous

L'acte tindrà lloc a la Biblioteca Municipal BBVA a partir de les 19.30 hores

El Ter 9 de desembre de 2019 a les 10:36
Joan Arimany, en una imatge d'arxiu

L'autor manlleuenc Joan Arimany i Juventeny presenta el seu nou llibre “Ermites, santuaris i devoció popular a Catalunya” aquest dijous a partir de les 19.30 h. a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. 


Aquest últim volum d'Arimany tracta de temes de tradició popular arrelats a la cultura del país. L’autor pretén explicar de forma transversal i generalitzable a tot el país, l’origen de les construccions, la seva evolució i els personatges que hi estaven més estretament vinculats, com els ermitans o aplegadors, dels quals hi ha força notícies històriques, però no havien estat tractats en profunditat.


El llibre també recull les diverses manifestacions que es fan al voltant d’ermites i santuaris. Els exvots i les presentalles, l’edició i el cant dels goigs, els romiatges i els aplecs, entre d’altres, han estat i són autèntiques mostres de cultura popular expressades de forma individual o col·lectiva.


Joan Arimany i Juventeny (Manlleu, 1966) és màster en Gestió Cultural, llicenciat en Humanitats, diplomat en Educació Social i postgraduat en Gestió i Animació de la Cultura Popular. Compagina la seva activitat laboral a la Biblioteca Municipal de Manlleu, des de fa 18 anys, amb la investigació i divulgació de la religiositat popular catalana en premsa, ràdio i xarxes socials. Administra i gestiona un web especialitzat dedicat a les relíquies de sants venerades al nostre país: www.joanarimanyjuventeny.cat. 

Etiquetes:
Cultura