27 d'abril de 2024

Ajuntament, empresaris, UVic i La Salle es conjuren per impulsar la formació del futur a Manlleu

Els signants treballaran perquè Manlleu esdevingui un municipi alineat amb els requeriments de la nova societat digital

Roger Font 20 de desembre de 2019 a les 16:30
Els representants de cada institució després de la signatura | elter.net

El Museu del Ter ha estat l’escenari, aquest divendres al migdia, de la signatura del Protocol de Col·laboració institucional per impulsar projectes tecnològics i de formació professional i universitària a Manlleu.


L’acte, que ha comptat amb representants de l’Ajuntament de Manlleu, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, el Col·legi La Salle Manlleu, La Fundació CEFORTEM, l’Associació d’Empresaris de Manlleu i l’Associació Foment Mercantil de Manlleu, neix amb la voluntat d’impulsar una estratègia de transformació tecnològica i digital a Manlleu.


En línies generals, el protocol pretén assentar les bases per promoure la col·laboració interadministrativa i establir mecanismes formals de relació entre els signants, que es resumeixen en col·laborar perquè Manlleu esdevingui un municipi alineat amb els requeriments de la nova societat digital i que pugui actuar com a motor en els àmbits del desenvolupament i la innovació.


"Un dels projectes més importants"


“El que avui venim a explicar és un dels projectes més importants i més il·lusionant de la nostra ciutat dels darrers anys”. Així qualificava Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, un projecte clau que “neix amb voluntat de fer de Manlleu una ciutat innovadora, al costat de les noves tecnologies, de la revolució mundial i de la societat digital”. I també “un espai important de la formació professional, sobretot de la Dual”.


La primera acció del protocol, la raó última del qual és estrènyer llaços amb la Universitat de Vic “amb la voluntat de portar aquí estudis universitaris”, serà la implantació d’un FabLab al centre de Manlleu.


Per últim, Garrido ha refermat que aquest és un projecte clau per al futur de Manlleu, “per donar una nova embranzida a la nostra ciutat i per fer-la molt més atractiva”.


Vicenç Devesa, director de La Salle Manlleu, s’ha mostrat complagut per ser un dels signants d’aquest document “que vincula Manlleu, formació professional, innovació tecnològica i, sobretot, futur”. Al projecte, segons Devesa, hi volen aportar “la nostra vocació pedagògica, experiència de treballar conjuntament món educatiu i productiu, i afavorint sempre la inserció professional de l’alumnat”.


Joan Rovira, de CEFORTEM, ha apuntat que les empreses tenen problemes per aconseguir trobar personal format per cobrir espais intermedis, uns professionals “que ens els dona aquesta formació professional”. També mirant cap al futur, assegura que necessiten ampliar territori i aixecar el cap, “i això no ho podíem fer sols”. Tot i això, ha remarcat que aquesta iniciativa els ha obligat a endeutar-se.


Des de la Universitat de Vic, Josep Eladi, el seu rector, s’ha mostrat molt il·lusionat de formar part d’aquest pla, la voluntat del qual és “esdevenir un referent en la formació professional i universitària i de garantir als manlleuencs oportunitats formatives de qualitat”.


Per últim, Anna Erra, alcaldessa de Vic i presidenta de la FUB, ha destacat la importància de la taula com “un d’aquells exemples de bones pràctiques polítiques”, perquè “davant d’un objectiu que és com fem apostes per fer millores per les necessitats del territori, aquí es veu la suma de tots: empresaris i universitat i la part política per tirar-ho endavant”. Per Erra, el document exemplifica molt bé tres puntals: la importància de la formació a l’àrea central de Catalunya per fer créixer el talent de les persones del territori; el paper de recerca i coneixement que fan les universitats i la idea que la universitat ha de ser un campus obert al territori.

Etiquetes:
Economia i empresa