26 d'abril de 2024

Els treballadors de Prysmian dirimiran el seu futur el 8 de gener

David Bosch respon a elter.net les preguntes de Marta Moreta durant el ple

Roger Font 20 de desembre de 2019 a les 17:29
Els treballadors de Prysmian, durant una protesta

Ja hi ha data perquè els treballadors de Prysmian puguin dirimir el seu futur amb l'empresa. Serà el pròxim 8 de gener en el marc de la primera mesa de reindustrialització. Així ho ha confirmat el regidor d’Indústria i Coneixement, David Bosch, a elter.net després de les preguntes de la regidora del PSC, Marta Moreta, en el ple d’aquest mes de desembre celebrat dimarts.


Moreta demanava informació sobre aquesta taula de reindustrialització que ha de liderar el Departament d’Empresa de la Generalitat i l’Ajuntament de Manlleu i també afirmava que els treballadors del quart torn ja deixaven l’empresa aquesta setmana. Per últim, demanava informació sobre les accions que pensa emprendre l’Ajuntament.


Segons Bosch, l’afirmació de Moreta sobre el quart torn no és del tot certa perquè, malgrat que aquest pot ser liquidat, els treballadors seran ressituats fins que es resolgui si s’acullen a la indemnització i desvinculació o si, per altra banda, ho fan a la reindustrialització.


Aquesta decisió es prendrà durant la taula del dia 8 de gener, la qual estarà liderada per l’empresa Prysmian i el comitè d’empresa. Més enllà, servirà per dirimir quins treballadors s’acullen als acords d’indemnització i de recol·locació als quals van arribar fa unes setmanes. Hi ha dues opcions: la indemnització econòmica i desvinculació de l’empresa o la retenció de 20.000 euros però acollint-se a la reindustrialització.


Al cap de només 5 dies, el 13 de gener, n’hi haurà una altra, en la que participaran la Direcció General d’Indústria de la Generalitat, l’Ajuntament i també IGroup, l’empresa que ha contractat Prysmian per negociar la reindustrialització.


Més enllà, des de l’Oficina de Promoció Econòmica s’han posat en contacte amb LHH Spain, una empresa de recol·locació amb la qual treballaran plegats “per oferir noves professions a la gent que malauradament es queda sense treball”, segons ha explicat Bosch. La primera trobada serà el 16 de gener a les 10 del matí a l’OPE.

Etiquetes:
Economia i empresa