25 d'abril de 2024

Tot apunta que el Teatre Centre de Manlleu tindrà programació regular a partir de l'abril

L'Ajuntament de Manlleu també vol crear un Patronat de les Arts Escèniques que pensi com gestionar l'equipament

Albert Vilella 28 de desembre de 2019 a les 16:16
La gestió del teatre i les obres de les sales superiors encara són temes pendents | Albert Vilella

Avui fa un any que el Teatre Centre tornava a aixecar el teló, després de molt temps d’inactivitat. El 2006 van començar les obres de rehabilitació, però aquestes es van veure estroncades per problemes de finançament, titularitat i inclús la fallida de l’empresa que s’encarregava de les reformes. A falta de completar la tercera fase del projecte, que anirà destinada a la reforma dels pisos superiors, el Teatre Centre podria tenir programació regular per la pròxima primavera.


La primera funció teatral que es va realitzar, programada per inaugurar l’equipament, va comptar amb un seguit d’elements escenotècnics, com per exemple, llums, so o material audiovisual, que es van llogar. Aquesta setmana l’Ajuntament de Manlleu ha anunciat que destinarà 600.000 euros per adquirir tot aquest equip necessari i completar, d’aquesta manera, una fase que en dos o tres mesos podria estar enllestida. Les obres del Teatre Centre encara no hauran acabat, però l’Ajuntament ha reservat una partida de 50.000 euros del pressupost del 2020, per engegar la programació del teatre a finals d’abril de l’any que ve.


Un altre tema pendent és la gestió del Teatre Centre. Àlex Garrido ha explicat que l’ideal seria que el teatre el portés una entitat teatral manlleuenca. Per aquesta raó, sembla que el Teatre Centre Manlleu Associació Cultural, seria l’entitat amb més números per gestionar l’equipament.   


A més, un cop s’engegui la programació, l’Ajuntament vol crear un Patronat de les Arts Escèniques de Manlleu, que s’encarregui de pensar com es vol gestionar el teatre i les activitats escèniques que es desenvolupin a la ciutat.

Etiquetes:
Cultura