26 d'abril de 2024

Aprovat el pla d'acció de desenvolupament econòmic i social de Manlleu

L'objectiu és generar oportunitats i donar resposta a les necessitats de les persones, les empreses i el territori

elter.net 14 de gener de 2020 a les 12:20
El pla es va aprovar al ple de desembre | elter.net

El ple de l’ajuntament del passat desembre 2019 va aprovar per unanimitat el Pla d’acció de desenvolupament econòmic i social de Manlleu i l’àrea de relació territorial 2020-2024.


L’objectiu general del pla és generar oportunitats i donar resposta a les necessitats de les persones, les empreses i el territori per tal de millorar la qualitat de vida i el benestar social de la ciutadania, crear ocupació de qualitat i donar suport i diversificar l’activitat econòmica, i fer-ho amb cooperació público-privada a Manlleu i amb la seva àrea de relació territorial (Voltreganès, Collsacabra, Roda de Ter i Masies de Roda).


El pla explica el model de governança amb el que es treballa des de l’OPE, i que té com a principis i valors la construcció cooperativa público-privada, la innovació pública, la sostenibilitat ambiental, la igualtat de gènere, la cohesió i inclusió social, l’eficàcia i l’eficiència i la transversalitat. El pla ha recollit tots els processos de participació dels agents del territori a partir dels documents estratègics dels darrers anys i s’ha elaborat amb un treball conjunt per part de tot l’equip de l’OPE.


El pla inclou tres dimensions i eixos estratègics. Millora de la formació, l’ocupació i la qualitat en el treball; diversificació de l’activitat econòmica, millora del teixit empresarial, comercial i industrial i impuls de l’emprenedoria i, finalment, l’avanç en la planificació estratègica i consolidació de la cooperació en la promoció de la ciutat i el territori.


Aquests eixos es concreten en 12 programes i 67 projectes, els quals s’aniran desenvolupant i executant en els pròxims anys. L’equip polític i tècnic té un bon full de ruta per assolir l’objectiu general descrit i poder-lo compartir amb els agents del territori.

Etiquetes:
Economia i empresa