27 d'abril de 2024

El Badanadal, una aposta de ciutat

El regidor Eudald Sellarès valora en primera persona la passada edició del Badanadal

Eudald Sellarès 16 de gener de 2020 a les 11:20
El Badanadal va finalitzar el passat 7 de gener | Eudald Sellarès

Un cop més el Badanadal ha omplert les festes nadalenques d’activitats a la ciutat de Manlleu. Enguany han estat 33 dies de programació que han comportat un retorn excel·lent de la inversió. L’Ajuntament de Manlleu hi destina aproximadament uns 160.000€ anualment i el MAB Manlleu hi col·labora aportant 6.000€ al projecte. Una dotació econòmica important que certifica el compromís de l’Ajuntament amb la promoció de ciutat i comercial.


La consolidació de la pista de gel, que ha crescut fins als 800m2 enguany, ens ha permès ser un pol d’atracció al territori. Juntament amb el tobogan, la ludoteca i l’espai pop-up Express hem configurat una parc de gel capaç de no sols donar servei a la ciutadania sinó també captar altres públics de fora de la ciutat. En aquest sentit, gràcies a l’eina de venda d’entrades per internet i a les enquestes presencials, sabem que un 47,65,% dels usuaris son de Manlleu, un 51,17% de la resta de Catalunya i un 1,19% de l'estat espanyol (Pontevedra, Madrid, Huesca, Burgos, Sevilla, Balears i València). Per tant, les dades certifiquen eue el Badanadal es consolida com un reclam indiscutible de la nostra ciutat.


Ja que parlem de dades voldria destacar que hem millorat tots els indicadors superant amb escreix la mitjana de 15.000 patinadors, situant-nos en 16.114, un 7% més que l’any passat. El tobogan i la ludoteca també han crescut amb 7.314 baixades (+11% respecte al 2018) i 4.575 infants a la ludoteca, un 8,8% més. Dos dels indicadors que més ens satisfan és l’augment dels descompte emprats per les escoles i els joves. En primer lloc 998 infants han patinat amb descompte escolar, un 80% més que l’any passat! Això fruït de l’ampliació de dies amb preu bonificat, buscant que tots els infants tinguin la possibilitat de patinar almenys un cop. Les persones en possessió del Carnet Jove amb dret a descompte també han pujat, concretament un 16%, 576 joves.


Així doncs les dades avalen l’aposta decidida i l’aportació econòmica. Hi haurà qui pensarà que és una quantitat elevada però el meu posicionament, compartit amb l’equip de govern, és que el retorn per la ciutat bé es mereix aquesta inversió.


Aquest també ha estat l’any d’un replantejament de l’enllumenat de Nadal. De fet, des de l’Oficina de Promoció Econòmica vam encarregar un pla per la ciutat. D’aquesta manera tota la decoració tenia una coherència i seguia un estil propi. Al pressupost de 2019 no teníem partida pressupostària per destinar als llums de Nadal però hem estat capaços de trobar quasi 40.000€ per il·luminar la primera fase de desplegament del pla. Els comerços dels carrers il·luminats també col·laboren econòmicament en el desplegament. Sóc conscient que a moltes persones els semblarà insuficient i que també hi hagut elements que no han superat la prova (com el c/ Pont o el St. Jordi) però vull posar en valor l’esforç per tirar endavant el pla. L’any vinent dotarem de més elements els carrers i canviarem els que enguany no han funcionat.


Com veuen des del consistori manlleuenc destinem prop de 200.000€ a la campanya nadalenca, una xifra prou significativa. Considerava necessari posar aquests elements sobre la taula perquè a vegades no som conscients de les coses bones que tenim al municipi. Ens centrem en dir que hi ha poca il·luminació de Nadal però no posem a la mateixa balança que tenim un parc de gel únic al territori. Humilment penso que és evident que podem avançar en l’enllumenat però vull posar molt en valor el Badanadal, una activitat per sentir-nos totes i tots orgullosos. Els convido a que vostès també il·luminin les seves llars i balcons les pròximes festes, contribuint a fer més atractiu Manlleu. Per acabar vull que sàpiguen que l’any que ve veuran un parc de gel més bonic i segurament més llums de nadal perquè creiem en el comerç, en la ciutat i perquè volem fer créixer l’Orgull Manlleuenc.

Etiquetes:
Societat