25 d'abril de 2024

Poesia a cegues a Manlleu amb motiu del Dia Mundial del Braille

La poetessa malaguenya Paquita García oferirà un recital poètic a la Biblioteca

elter.net 21 de gener de 2020 a les 12:27
L'acte es farà a la Biblioteca Municipal | elter.net

El dia 4 de gener es va commemorar el Dia Mundial del Braille, un sistema d’escriptura i lectura tàctil inventat per Louis Braille el 1824, que ha permès a milions de persones cegues poder accedir a la lectura, a la informació, a la cultura i, sobretot, ha facilitat la seva integració a la societat. 


En el marc de la commemoració d’aquest dia, Paquita García Caballero, poeta nascuda a Villanueva de Algaidas, Málaga, oferirà un recital a Manlleu. Ha treballat durant 40 anys al Servei Bibliogràfic de l’ONCE a Barcelona i va publicar el seu primer llibre de poesia, Sentimientos, l’any 2018. Es tracta d’un llibre imprès en tinta i Braille, esdevenint així una edició inclusiva que es pot llegir amb els ulls i amb els dits. La seva poesia és espontània i sense artificis. Escriure és per ella una necessitat vital, com menjar. Escriu versos com a forma d’alliberament, d’inspiració, de súplica. No vol que aquests versos quedin reclosos als pensaments interiors i necessita alliberar-los. És una dona amb gran capacitat de comunicació que acostarà al públic a la seva poesia, al seu món interior.


Aquest llibre, Sentimientos, compta amb participació manlleuenca. El pròleg és de Francesc Ligorred i l’edició és a càrrec d’Access Friendly, un projecte coordinat per Pepa Anía, especialista en accessibilitat i inclusió. La mateixa Anía introduirà l’acte i farà una explicació sobre el sistema Braille i les diverses formes d’incorporar-lo a la vida quotidiana de la societat.

Etiquetes:
Cultura