26 d'abril de 2024

El temporal Glòria deixa, de moment, més de 130 litres per metre quadrat a Manlleu

El Ter ha desbordat en algunes zones i es demana màxima precaució per unes pluges que no disminuiran

Raimon Roma 22 de gener de 2020 a les 11:25
El cabal del riu Ter va al límit i es demana màxima precaució | elter.net

Des que va arribar la borrasca a Manlleu el passat dilluns a la nit que no ha parat de ploure i aquestes pluges han provocat que, de moment, s’hagin acumulat ja més de 130 litres per metre quadrat a la ciutat.


Segons informa el meteoròleg Josep Sanglas, de ‘MeteoManlleu’, la previsió és que continuï plovent amb intensitat aquesta pròxima nit i matinada. Les pluges, conjuntament amb la neu que es va desfent al Pirineu i al naixement del riu Ter, provoquen que aquest baixi amb un cabal molt important per la ciutat i que hagi provocat algun desperfecte i es vegi desbordat. De fet, en alguns punts l’aigua ha sobrepassat el canal i ha arribat a alguns carrers provocant petites inundacions.


Des de l’Ajuntament s’ha demanat que durant tot el dia d’avui i les pròximes hores s’eviti la zona pròxima al riu per seguretat i, al mateix temps, s’han suspès totes les activitats esportives al Passeig del Ter, al Camp Municipal d’Esports i al Pavelló Municipal. També s’ha vist afectada a causa del temporal la normalitat a escoles com El Carme Vedruna o La Salle Manlleu, que han suspès les classes d’aquesta tarda o a un petit grup d’alumnes de Casals Gràcia, que s’havien de desplaçar fins a la ràdio per fer el programa “Manlleu Educa” d’avui i que no han pogut venir. La circulació de la línia 3 de Rodalies es veu afectada fins a La Garriga i, per tant, tampoc passen trens per l’estació de Manlleu.


Mesures preses degut a la crescuda excepcional del riu Ter al seu pas per Manlleu


Des de l’Ajuntament demanen a la ciutadania màxima prudència i precaució en les zones inundables i properes a lleres de riu, rieres i torrents. Entre aquestes mesures preses degut a la crescuda excepcional del riu Ter hi ha la prohibició d’accés peatonal al passeig del Ter i a alguns carrers amb vehicle a Baix Vila.


Com hem comentat anteriorment, s’ha suspès l’activitat a les instal·lacions esportives, les classes a El Carme i La Salle i es recomana no aparcar vehicles als carrers i garatges de les zones més properes al Passeig del Ter. Avui dimecres i demà dijous la zona blava serà gratuïta per facilitar l’aparcament de les persones que viuen o treballen a Baix Vila.


Es recomana que es mesuri el consum d'aigua


Els efectes pel temporal Glòria segueixen encadenant-se. A causa de les pluges i la situació meteorològica, s'ha avariat l'estació de captació d'aigua i s'ha reduït la reserva d'aigua. Per aquest motiu, s'ha demanat a la població que que moderi el consum d'aigua potable en la mesura que sigui possible durant les pròximes hores.

Etiquetes:
Societat