26 d'abril de 2024

Cinc empreses s'interessen per mantenir activitat a les naus de General Cable

El 31 de gener deixaran l'empresa 203 treballadors i treballadores

Raimon Roma 22 de gener de 2020 a les 13:23
La setmana que ve General Cable es quedarà amb menys de la meitat dels treballadors | elter.net

Després d’arribar, fa unes setmanes, a un acord per l’expedient de regulació d’ocupació que ha posat sobre la taula l’empresa Prysmian a la planta de General Cable de Manlleu, es coneix de l’interès de cinc empreses per mantenir activitat a les naus industrials de la ciutat.


El nom de les empreses no ha transcendit, però hi ha ofertes perquè hi hagi una nova activitat a l’espai. Aquest és el coneixement que té l’Ajuntament que, amb la presència de l’alcalde Àlex Garrido, avui dimecres serà a la reunió de la taula de reindustrialització juntament amb membres del comitè d’empresa i de Prysmian i, també, amb la presència d’un representant de la Generalitat i de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.


D’altra banda, l’ERO provocarà que aquest pròxim 31 de gener marxin de General Cable a Manlleu un total de 203 treballadors i treballadores. Això implica que només quedaran en plantilla 127 persones, que restaran a l’empresa, com a màxim, fins al 31 de desembre del 2021. El torn del cap de setmana ja va desaparèixer fa dues setmanes i els dissabtes i els diumenges la fàbrica està parada.


Des de l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu s’està treballant amb l’empresa d’ocupació LHH Spain per reconduir els acomiadats i les acomiadades. Es mantenen reunions constants per recol·locar la part de la plantilla que s’hi vulgui adherir.

Etiquetes:
Economia i empresa