25 d'abril de 2024

El temporal Glòria deixa 180 litres per metre quadrat a Manlleu

La passada matinada s'ha tallat el subministrament d'aigua, que va tornant a la normalitat

elter.net 24 de gener de 2020 a les 11:41
El Ter, en el seu pas per Manlleu | MeteoManlleu

El temporal Glòria que ha afectat aquests últims dies Catalunya ha passat de llarg d’Osona i de Manlleu. A la nostra ciutat, ha deixat 180 litres i mesures d’alta precaució a la vora del Ter.


Des de dilluns passat a la nit i fins ahir al matí que no va parar de ploure i bufar el vent de llevant a Manlleu. Aquests fenòmens s’han produït a causa del temporal anomenat Glòria, que ha passat per sobre Catalunya aquests darrers dies i que, fins i tot, ha causat dos morts a terres gironines. A la nostra ciutat la pluja acumulada ha estat de 180 litres per metre quadrat, tal com apunta Josep Sanglas, meteoròleg de MeteoManlleu. Els registres més alts es van produir aquest dimecres, amb 94 litres per metre quadrat acumulats.


Aquestes pluges i també la neu, convertida posteriorment en aigua al naixement del Ter, han provocat que el cabal del riu baixés amb molta força en el seu pas per Manlleu provocant situacions de màxima alerta i precaució, obligant a l’Ajuntament a actuar i aplicar mesures extraordinàries. Algunes d’aquestes van ser prohibir l’accés peatonal a la zona del Passeig del Ter o recomanar treure els vehicles de garatges pròxims a la zona. S’han produït també petites inundacions a baixos i garatges i dimarts a la tarda es van arribar a suspendre les classes a l’escola El Carme Vedruna i a La Salle Manlleu.


A causa d’aquesta situació meteorològica, l’estació de captació d’aigua va patir una avaria i es va esgotar la reserva d’aigua a Manlleu, fet que va obligar a tallar el subministrament d’aigua mentre es procedia a la reparació. El tall va durar aproximadament sis hores i mitja, quan, a les 5:30h del matí, es va tornar a bombar l’aigua i a partir de les 9h s’ha anat tornant a la normalitat a gairebé totes les zones de la ciutat.


 

Etiquetes:
Societat