25 d'abril de 2024

El GDT amplia el termini per entregar les mostres de les fonts d'Osona i el Lluçanès

Enguany la campanya de recollida d'aigua ha tingut rècord de participació

Albert Vilella 26 de gener de 2020 a les 17:47
L'objectiu de la campanya és analitzar l'aigua per descobrir els nivells de contaminació | elter.net

El Grup de Defensa del Ter amplia el termini de recollida d’aigua de les fonts d’Osona i el Lluçanès. La data límit per entregar les mostres era el 26 de gener, però s’ha ampliat una setmana, fins al 2 de febrer, a causa de les intenses pluges dels últims dies.


La campanya de recollida, que es realitza cada any per aquestes dates, agrupa voluntaris i voluntàries que recullen aigua d’unes 140 fonts, repartides entre Osona i el Lluçanès, per analitzar-ne els nitrats. D’aquesta manera es pot descobrir com de contaminades estan.


Enguany la campanya ha tingut rècord de participació, gairebé una cinquantena de participants s’hi ha involucrat. El GDT ha volgut donar una setmana més, perquè entén que molt dels voluntaris no han pogut realitzar la tasca, a causa de la situació climatològica. Pel que fa a la resta, tot segueix igual, les ampolles amb l’aigua recollida s’hauran de portar a la Farmàcia Prat de Torelló o al Local del GDT a Manlleu.


Els resultats de les mostres es donaran a conèixer en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març. En l’edició passada les dades van ser preocupants, la mitjana de contaminació va ser de 76 mg/l de nitrat, una xifra significativament superior a l’obtinguda l’edició passada, de 64 mg/l de nitrat. Les fonts que van incrementar més la seva contaminació van ser les Cases d’Avall de Gurb i de la Mare de Déu de Manlleu.

Etiquetes:
Societat