25 d'abril de 2024

L'Agència Catalana de l'Aigua no permet l'ampliació del Pavelló Municipal d'Esports de Manlleu

L'Ajuntament busca alternatives i es planteja incloure al POUM la construcció d'un nou equipament esportiu

Raimon Roma 29 de gener de 2020 a les 13:16
La carpa que fa de tancament a la tercera pista del Pavelló ja està instal·lada | elter.net

Dijous passat, el batlle, Àlex Garrido, va assegurar al programa “Manlleu al dia” de Ràdio Manlleu que l’Agència Catalana de l’Aigua no permet l’ampliació del Pavelló Municipal d’Esports, pel que des de l'Ajuntament ja s’estudia la possibilitat d’iniciar el projecte de construcció d’un nou equipament en una zona que no sigui de risc inundable.


L’auge de l’esport manlleuenc ha provocat, en els últims anys, que es necessitin més instal·lacions esportives de la ciutat. Alguns equips d’hoquei patins, bàsquet o futbol sala sovint els falten pistes per entrenar i alguns d’ells ho han de fer al pavelló de La Salle o en el cas de l’hoquei, fins i tot a les instal·lacions de Montesquiu. Garrido va assegurar que els clubs creixen “més ràpid” que la capacitat econòmica de l’Ajuntament per fer nous equipaments esportius. No obstant això, recalca que “seguirem fomentant la pràctica esportiva” i destaca que “és evident que necessitem crear espais”.


Des del consistori, fa uns mesos, van fer l’anomenada ‘tercera pista’, darrere el Pavelló, un projecte que contemplava dues pistes complementàries més i un tancament de garanties però que l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, no ha permès del tot i, aquest tancament, s’ha solucionat amb la col·locació de l’antiga carpa de Torelló. És més, el que es contemplava des del consistori manlleuenc en un inici era l’ampliació del Pavelló, quelcom que des de l’ens públic del Departament de Territori i Sostenibilitat han denegat pel fet que la instal·lació està situada en zona inundable.


El nou equipament esportiu s’hauria d’incloure dins el nou POUM


Davant la negativa de l’ACA i el fet que l’Ajuntament ja comenci a tirar la tovallola en les negociacions per ampliar el Pavelló, ara, el consistori es comença a plantejar l’opció de construir un nou equipament esportiu però en una altra zona de ciutat, això si, que sigui de propietat pública. “El més lògic seria la concentració dels equipaments esportius en una sola àrea perquè entre d’altres, és més viable econòmicament i facilita la seva gestió, però les reticències de l’ACA són importants”, va declarar l’alcalde, Àlex Garrido, a Ràdio Manlleu, assegurant que en uns mesos tenen una reunió definitiva amb l’ens públic per avaluar un nou projecte que els han presentat. En funció de la resposta, assegura Garrido, “haurem de buscar un emplaçament nou i incloure-ho en el POUM que hem d’aprovar aviat”.

Etiquetes:
Societat