25 d'abril de 2024

L'Ajuntament aplicarà multes de fins a 3.000 euros per deixar mobles al carrer

S'augmenta la vigilància per reduir els abandonaments de trastos vells a la via pública

elter.net 5 de febrer de 2020 a les 12:38
Els mobles i trastos vells s'han de portar a la deixalleria | elter.net

Per tal de reduir l’abandonament de mobles i trastos vells als carrers, l’Ajuntament de Manlleu ha decidit augmentar la vigilància policial a tota la ciutat i per això, ha col·locat cartells informatius a deu àrees de contenidors on els abandonaments són diaris.


Aquesta actuació s’acompanyarà d’una campanya de sensibilització ambiental que es presentarà en unes setmanes i que inclourà accions adreçades a diversos col·lectius. Amb aquestes actuacions es pretén millorar la imatge de la ciutat, evitar les queixes ciutadanes i garantir que tots els mobles i trastos vells arribin a la deixalleria municipal. S’han col·locat cartells informatius a deu àrees de contenidors on els mobles i trastos vells s’abandonen a diari.


L’Ajuntament ofereix dues vies gratuïtes pels mobles i trastos vells. Portar-los cadascú a la deixalleria municipal, que és oberta els dimarts, dijous i divendres de 10 a 13h i de 16 a 19h i també els dissabtes de 9 a 14h. També es pot sol·licitar el servei de recollida a domicili  trucant al 93 850 75 23. En els darrers anys a Manlleu han augmentat molt els abandonaments de mobles i trastos vells, de forma que si l’any 2016 se’n van recollir 3.242 pels carrers de la ciutat, aquest darrer any la xifra ha superat els 5.000 (5.062). 


Multes que poden arribar als 3.000 euros


L’abandonament de mobles i trastos vells és una conducta prohibida per l’ordenança de civisme i convivència ciutadana i en funció del volum i la naturalesa dels residus abocats la sanció pot arribar als 3.000 euros. Des de l’Ajuntament recorden que amb vehicle propi o mitjançant el servei de recollida gratuïta a domicili tots els mobles i trastos vells s'han de fer arribar a la deixalleria municipal.

Etiquetes:
Societat