24 d'abril de 2024

Iniciar estudis universitaris, una patrulla canina o recuperar l'oficina d'habitatge, reptes del govern a Manlleu

Aquest dijous es van presentar 132 línies d'acció en el marc del Pla d'Actuació Municipal 2019-2023

Raimon Roma 7 de febrer de 2020 a les 13:22
El PAM es va presentar aquest dijous a l'Ajuntament | elter.net

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manlleu ha presentat i ha fet públic el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023, que engloba 132 línies d’actuació que, a la vegada, s’alineen amb els 17 objectius de l’Agenda 2030, dels quals en preveuen assolir 14.


El Pla d’Actuació Municipal (PAM) es desglossa en cinc grans objectius. El de ciutat educadora i del coneixement; ciutat generadora d’ocupació i dinamitzadora econòmicament; ciutat amable i sostenible; ciutat inclusiva i al servei de les persones i el d’un govern transformador i amb lideratge territorial. Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, va destacar que es tracta d’un “PAM molt transversal” que s’ha treballat conjuntament amb la Diputació de Barcelona.


El PAM treballa diversos valors aplicables a totes aquestes línies d’actuació, com poden ser la innovació, la sostenibilitat, la proximitat o l’equitat de gènere, entre d’altres.


Major oferta d’estudis professionals i la incorporació d’una patrulla canina


D’aquestes 132 línies d’actuació que contempla el PAM, en la presentació d’aquest dijous en van destacar algunes com, per exemple, la voluntat d’ampliar l’oferta de formació professional tant amb els centres com La Salle o l’Institut Antoni Pous, així com tirar endavant l’opció de portar estudis universitaris a Manlleu mitjançant la Universitat de Vic. En clau d’educació, es va posar èmfasi a la necessitat d’obrir un debat al voltant l’escola Puig-Agut, que, segons el batlle, “compta amb grans professionals però, per exemple, cada any baixa més la preinscripció”.


Un altre dels temes destacats en la presentació del PAM va ser la intenció d’implementar una patrulla canina “si no aquest any, el pròxim”, com destacava el regidor de seguretat ciutadana, Arnau Rovira. Degut a al consum i tinença de drogues a la via pública, des de l’Ajuntament s’ha seguit de ben a prop la patrulla canina que tenen a Vic per estudiar fórmules per implementar-la que, d’entrada, seria amb el lloguer d’un gos que pugui realitzar aquestes tasques.


Creació de l’oficina local d’habitatge i buscar una alternativa al sistema de recollida selectiva


Ja des de la campanya electoral de les passades eleccions municipals, els partits de l’equip de govern, ERC i JxCat, van posar èmfasi en la necessitat de crear nou parc d’habitatge social i això, en part, es farà i gestionarà des de la recuperació de l’oficina municipal d’habitatge aquest any.  


En un altre ordre de coses, Garrido va confirmar que els contenidors de Manlleu “han arribat al final de la seva vida útil” i que cal estudiar un sistema alternatiu per la recollida selectiva. En aquest sentit va donar dues opcions: aplicar el sistema porta a porta, que començaria amb una prova pilot a un barri de la ciutat o comprar contenidors anomenats “intel·ligents”, encara que la primera opció és la que agrada més al consistori i que compliria amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.


Durant els pròxims mesos i fins al 2023, des de l’equip de govern citaran els mitjans de comunicació, la població i la resta de grups polítics per informar sobre el desenvolupament, les accions i els objectius complerts en aquest Pla d’Acció Municipal.

Etiquetes:
Esports