26 d'abril de 2024

Els animals, un any més, protagonistes de la Festa de la Candelera de Perafita

El dia central de la festa de la Candelera, amb la passada i les curses de cavalls, rucs i ponis, serà diumenge.

El Ter 30 de gener de 2009 a les 17:12
Part del cartell de la festa d'enguany.
L’obra de teatre 'Majòrica' a càrrec del grup Tona’78 Talia donarà el tret de sortida aquest divendres al vespre a la tradicional Festa de la Candelera de Perafita. El programa d’activitats segueix una línia ‘continuista’, segons l’alcalde de la població, Ramon Casals. A llarg de tot el cap de setmana hi haurà activitats per a tots els públics.

Tot i que el plat fort de la festa serà el diumenge, el dissabte destaca un campionat de botifarra i també la tercera Ruta amb cavall pel Lluçanès. El dia central de la festa de la Candelera, amb la passada i les curses de cavalls, rucs i ponis, serà diumenge. La jornada començarà amb un esmorzar per a tots els participants. Després de la missa tindrà lloc la benedicció de cavalls i carruatges, i la passada dels animals pels carrers del poble.

A més de la fira de productes artesans també hi haurà les sardanes que interpretarà la Cobla Canigó i comptaran amb una novetat destacada, la presentació de la sardana ‘L’encís de Perafita’, de Jaume Ventura Tor. D’altra banda cal destacar que en el programa de la festa que s’ha editat hi ha un text sobre Joan Codina. Segons Casals, és ‘una manera de reconèixer la tasca que ha fet per la festa’.

Dilluns dia 2, festivitat de la Candelera i festa local a Perafita, es tancaran els actes amb el tradicional esmorzar de germanor que organitza la Societat de Caçadors.
Etiquetes:
Cultura