23 d'abril de 2024

Canvis de freqüència de canals de TDT a Manlleu

Abans del mes de juny els veïns de la ciutat hauran de resintonitzar els canals del seu televisor

elter.net 22 de febrer de 2020 a les 11:06
Els centres emissors que afecten Manlleu són els que estan instal·lats a Bellmunt i a Collsuspina | elter.net

A principis de febrer va començar la segona fase del procés del Segon Dividend Digital a Catalunya. L’actuació permetrà el desplegament de les futures xarxes de telecomunicacions 5G, però amb la seva aplicació, caldrà resintonitzar els canals dels televisors.


En les properes setmanes, els centres emissors de TDT, repartits per tot el territori català, faran l’encesa dels canals en la seva nova freqüència. Els centres emissors que afecten Manlleu són els que estan instal·lats a Bellmunt i a Collsuspina. El primer farà l’encesa el 2 de març i el segon el 5 de maig. A partir d’aquestes dates, els canals s’emetran durant tres mesos simultàniament, tant en la nova freqüència com en l’antiga. Al final d’aquest període, anomenat “simulcast”, s’apagaran les freqüències antigues i els canals afectats només es podran sintonitzar en la seva nova ubicació.


Per veure correctament tots els canals del televisor, els habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges hauran de resintonitzar-los través del comandament a distància. En el cas dels edificis de més de tres o quatre habitatges, serà necessari contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada, perquè facin les adaptacions necessàries a l’antena. Un cop fet això, els veïns podran resintonitzar els canals.


El Segon Dividend Digital és un procés que es porta a terme a tota la Unió Europea. L’objectiu d’aquesta actuació és alliberar part de l’espai radioelèctric per poder realitzar el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. El procés ha d’estar completat el 30 de juny de 2020.  

Etiquetes:
Societat