25 d'abril de 2024

La Generalitat destina 400.000 euros per incentivar el turisme a Osona

Enguany els ajuts dels plans de foment territorial del turisme augmentaran un 50%

elter.net 22 de febrer de 2020 a les 13:55
La Catalunya Central va rebre 1 milió d'euros per millorar la seva competitivitat turística | elter.net

La Generalitat, a través de la direcció general de Turisme, ha destinat 400.000 euros a projectes de foment territorial del turisme a la comarca d’Osona. Aquests diners, procedents de l’Impost sobre Estades en Establiments Turístics (IEET), es destinen a crear o rehabilitar infraestructures i espais turístics, recuperar itineraris, millorar la senyalització, donar suport a algunes iniciatives turístiques, entre d’altres. La Catalunya Central va rebre 1M€, del total de 6M€ en ajuts que la Generalitat va destinar el 2019, per millorar la competitivitat de les seves destinacions turístiques.


La convocatòria del 2019 va seleccionar com a projectes subvencionables aquells que promoguessin la millora paisatgística i la lluita contra la pol·lució i la contaminació visual. També es va puntuar aquelles actuacions que utilitzessin els indicadors sostenibles de la plataforma MitoMed+, les que pertanyien a poblacions amb menys de 1.000 habitants, les que no havien rebut cap pla de foment i les que apliquessin el Manual de senyalització de camins de la Direcció General de Turisme (DGT). A més, es va tenir en compte si el projecte actuava sobre recursos que disposessin d’alguna declaració d’àmbit cultural o patrimonial.


Per aquest 2020 els ajuts dels plans de foment territorial del turisme augmentaran un 50% respecte a l’any passat. Enguany els municipis turístics afectats pels aiguats del passat més d’octubre i pel temporal Glòria tindran una major puntuació a l’hora de presentar els seus projectes. Una altra novetat d’aquest any és que la inversió mínima del projecte passarà de 350.000 a 300.000, d’aquesta manera es vol afavorir que es presentin propostes de petit format.


Des del 2014, any en què es van iniciar els plans de foment territorial del turisme, fins al 2019, la Generalitat ha subvencionat o es troba en vies d’execució 100 projectes amb un import total de 30,2M€. Aquestes subvencions han ajudat a posar en marxa projectes per valor de 85,7M€.   

Etiquetes:
Societat