25 d'abril de 2024

Més de 65.000 persones van passar per la Biblioteca Municipal el 2019

En aquest període es van fer 512 nous carnets d'usuaris i prop de 13.000 persones van utilitzar el servei de préstec

elter.net 26 de febrer de 2020 a les 11:58
Les dades de la Biblioteca segueixen creixent | elter.net

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA torna a augmentar les visites i els documents prestats durant el 2019. Des de la inauguració del nou equipament l’octubre de 2016 els usos no paren de créixer esdevenint així un dels equipaments municipals més utilitzats de la ciutat.


Aquest any passat es va superar la xifra de 65.000 visitants i es van arribar a fer 37.125 préstecs de documents. La Biblioteca integra també en el mateix edifici els serveis de Feinateca de l’OPE i alguns cursos i activitats de l’Oficina de Català de Manlleu, fet que porta a unir usos de lleure i formació en un mateix espai.


Durant el 2019 es van fer 512 nous carnets d’usuaris, i prop de 13.000 persones van utilitzar el servei de préstec. Enguany s’han registrat augments importants de préstec a la secció de novel·la i novel·la juvenil, llibres de ficció per a infants a partir de 7 anys,  poesia catalana, guies de viatge de països europeus i manuals d’aprenentatge d’anglès. Pel que fa als audiovisuals, augmenta el préstec de pel·lícules cinematogràfiques i sèries de TV, així com dels discos de música rock i pop.


El fons documental de la Biblioteca és de 46.296 documents, amb 93 subscripcions de revistes i diaris: és la segona biblioteca pública amb més fons de la comarca d’Osona. Els documents s’adquireixen gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Manlleu: enguany s’han invertit 47.000€ en llibres, diaris, revistes i documents audiovisuals.


Una altra de les xifres que destaquen són les més de 7.000 persones que han participat en alguna de les activitats que s’organitzen: clubs de lectura, presentacions de llibres, conferències, recitals, cursos, Feinateca, etc. Aquest any no s’han organitzat tantes sessions d’activitats com l’any anterior però en canvi han estat més concorregudes: és un símptoma de la bona acollida de les programacions que es planifiquen i de l’interès que desperten. Cal destacar l’ampliació dels clubs de lectura d’aquest 2019, que han passat de 3 a 5, donant més opció a persones diferents a participar en aquesta activitat literària. La cultura passa per la Biblioteca.


Un altre dels serveis més utilitzats és el de connexió a Internet: sigui a través de sistema Internet i +, com via WIFI, gairebé 14.000 persones han aprofitat aquest recurs per fer consultes, treballs i altres usos més lúdics.

Etiquetes:
Cultura