25 d'abril de 2024

Manlleu presenta un pla que dona protagonisme al jovent de la ciutat

El Pla Local de Joves presenta 55 projectes, entre els quals la recuperació d'un espai juvenil

Raimon Roma 27 de febrer de 2020 a les 12:37
El procés de participació va començar el 2018 | elter.net

Al ple d’aquest mes de febrer es va aprovar, per unanimitat, el Pla Local de Joves 2020-2023. Es tracta d’un instrument estratègic que serveix per planificar accions, programes i recursos adreçats al jovent de la ciutat.


Aquest pla ha estat elaborat a partir d’un procés participatiu entre joves que es va iniciar el 2018. S’han recollit les idees i inquietuds d’un sector de la població que va exposar les seves preocupacions i problemes que tenen de Manlleu. A partir d’aquest procés, que va comptar amb una participació heterogènia per nivell d’edat, gènere i procedència familiar, s’han redactat 22 programes a executar en els pròxims tres anys i 55 projectes concrets com, per exemple, la recuperació d’un espai de dinamització juvenil.


D’aquest procés en va sortir una guia de totes aquelles preocupacions i problemes que té el jovent de Manlleu. Des de la regidoria de joventut van veure que les conclusions dels joves coincidien amb l’anàlisi i es va aconseguir elaborar un pla molt transversal i dividit en dos eixos estratègics: un que parla de diversitat, participació i cohesió social i l’altre de transició, escola i vida adulta. 


El mercat laboral, l’habitatge, els esports, la cultura i l’oci són algunes de les branques més presents en un pla que també ha comptat amb la participació de personal tècnic municipal i dels representants del consistori, tant equip de govern com oposició.


Precisament, des de l’oposició, Albert Generó, de la CUP Manlleu, va recalcar que “el pla presenta una línia força continuista respecte les polítiques dels últims anys però també polítiques interessants i necessàries, com la recuperació d’un espai juvenil”. En clau crítica, Generó va destacar que “fa anys que tenim importants reptes en l’àmbit de jovent i el que hem vist és que l’Ajuntament feia un desmantellament de l’àrea. El punt de partida és que cal revertir les accions que no s’han realitzat els últims anys”. 


Des del PSC, Estela Vázquez va mostrar el suport del seu partit en aquest pla destacant que “s’ha fet una bona tasca” i que ara “és el moment de posar-lo en pràctica”. “Manlleu no disposa d’una alternativa d’oci i lleure pels joves i celebrem que existeixin propostes en aquest sentit. Al mateix temps, lamentem que fins al 2022 no estigui previst implementar un espai de referència pels joves”, va dir.


Tant la CUP com el PSC van voler posar en rellevància la importància que l’Ajuntament tingui a jornada completa un tècnic de jovent i també educadors de carrer pel correcte desenvolupament del Pla Local de Joves de Manlleu.

Etiquetes:
Societat