24 d'abril de 2024

Els Premis Innovacat 2020 tornen a fer valdre el col·lectiu de l'emprenedoria

Enguany hi haurà una major dotació econòmica als premis i s'incorporen les empreses Isern i la manlleuenca Esbelt

Raimon Roma 5 de març de 2020 a les 17:59
Membres de les set empreses del jurat i de l'Ajuntament de Manlleu, durant la presentació dels premis | elter.net

Els premis biennals Innovacat tenen com a principal objectiu potenciar i dinamitzar el teixit econòmic i productiu del territori. Socis de set grans empreses de la zona s’uneixen per donar un impuls a projectes emprenedors amb premis que valoren el dinamisme empresarial, el talent, la creativitat o la implicació amb el territori.


En la presentació dels premis d’aquest 2020 s’ha anunciat la incorporació de les empreses Isern, de Vic i Esbelt, de Manlleu, que s’uneixen així a Bon Preu, Girbau, Casa Terradellas, Quadpack i Seidor a la comissió avaluadora dels Innovacat, que es convoquen de la mà de l’Ajuntament de Manlleu. Eudald Sellarès, regidor de promoció econòmica a la ciutat manlleuenca, destacava en la presentació del certamen que “no només són uns premis d’emprenedoria que doten els guanyadors amb diners”, sinó que es tracta d’una oportunitat per “fer xarxa, obrir noves oportunitats i explorar noves experiències”. Sellarès anunciava que pels Premis Innovacat 2020 ha augmentat la dotació econòmica pels guanyadors. L’empresa que guanyi la categoria “jove” s’endurà 15.000 euros i l’empresa guanyadora de la categoria “avança”, 20.000 euros. A més, es donaran dos accèssits de 5.000 euros a projectes rellevants però que no podran optar a guanyar els dos premis anteriors i s’oferiran cinc plans d’acompanyament valorats en 2.000 euros cadascun.


Les empreses que ho desitgin poden presentar-se als Premis Innovacat fins al 30 d’abril i, entre d’altres, el jurat seguirà criteris d’avaluació com la transcendència del projecte a la comarca d’Osona, el grau d’innovació, maduració o definició del projecte o les expectatives de creixement del negoci. També es valorarà el nivell de detall de la memòria presentada i les empreses que ho desitgin, el 31 de març podran assistir a una sessió formativa que els ajudarà a presentar la memòria corresponent.


L’empresa manlleuenca Esbelt, que es dedica a fabricar cintes transportadores, s’ha unit aquest 2020 als Premis Innovacat. Frederic Segura, director general de l’empresa, afirmava la seva “voluntat” d’ajudar als nous emprenedors i, al mateix temps, considerava que els premis també serviran per “establir noves sinergies i intercanvis de coneixements entre les empreses sòcies”. Pere Girbau, conseller delegat de Girbau, feia valdre el col·lectiu d’emprenedoria i l’oportunitat de “veure com evolucionen els emprenedors i les seves capacitats, idees innovadores i models de negoci”.

Etiquetes:
Economia i empresa