25 d'abril de 2024

El Grup de Defensa del Ter anuncia que l'Ajuntament no li prorroga la llicència d'ús de l'Embarcador del Ter

El regidor Eudald Sellarès assegura que «l'any passat ens van dir que no volien seguir i vam iniciar el procés»

Raimon Roma 10 de març de 2020 a les 17:15
L'Embarcador tindrà nova concessió aquest pròxim estiu | elter.net

Sorpresa en l’entorn del Grup de Defensa del Ter per la decisió de l’Ajuntament de Manlleu de treure un concurs públic pròximament per la gestió de l’Embarcador del Ter quan l’entitat, segons el conveni, encara podia prorrogar dos estius més l’administració de l’espai.


Des del GDT afirmen en un comunicat que a finals del mes de febrer els va arribar una comunicació oficial de l’Ajuntament on els feien saber que no es prorrogaria la llicència d’ús de l’Embarcador del Ter, atorgada el 2018 per un any i tres més prorrogables i asseguren que en una reunió amb el regidor de promoció econòmica, Eudald Sellarès, els convidava a presentar-se al concurs públic que s’està preparant i que aquest dimarts passa per junta de govern. El mateix Sellarès ho ha confirmat a Ràdio Manlleu i elter.net, assegurant que “el conveni es podia prorrogar si les dues parts hi estaven d’acord, però l’any passat, amb motiu dels 30 anys, ens van dir que no volien continuar i des de l’Ajuntament ens vam activar. Quan teníem el procés iniciat van dir que finalment volien seguir però vam obrir la possibilitat que altra gent pugui explotar l’espai”.


Un espai que el GDT va fer néixer i que ja va guanyar la concessió el 2018, fent de l’Embarcador del Ter un espai de trobada, de naixement d’iniciatives com Fes-te Jove i sempre, segons afirmen, “un projecte que no s’orienta als beneficis econòmics, sinó un aparador per donar visibilitat al GDT i els seus objectius de la defensa del riu”.


“L’any passat es van plantejar no fer sopars i això no era el que la ciutadania volia”


El regidor de promoció econòmica, Eudald Sellarès, destacava que l’any passat des del GDT ja es van plantejar no continuar amb la gestió de l’Embarcador i que aquest és el principal motiu pel qual van decidir iniciar el procés de nova contractació i explorar “noves possibilitats de gestió”. A més, Sellarès assegura que l’any passat des de l’entitat els van transmetre la idea de “no oferir sopars” i que això significa un “incompliment del conveni” i un pas que “anava en contra dels interessos de la ciutadania, que vol l’Embarcador obert més hores i que ofereixi més serveis”.


“L’Embarcador del Ter és un servei a la ciutadania i no pot anar en depriment dels seus interessos”, assegura el regidor, afegint que “ens pensàvem que no es presentarien al nou concurs i per això ens plantegem obrir-ne un de més obert i que s’ofereixin nous i altres productes i més diversitats”. Sellarès recalca que la part cultural puntua en el concurs i anima al Grup de Defensa del Ter a presentar-se, quelcom que ja van fer, i guanyar, el 2018, i que en cas de no ser els guanyadors la zona de l’Embarcador del Ter tampoc variaria en consideració.

Etiquetes:
Societat