25 d'abril de 2024

La CUP Manlleu exigeix que les autoritats prenguin el control de la sanitat privada per la crisi del COVID-19

Asseguren que dels 34.483 llits hospitalaris disponibles, un 56% es troba en mans privades

Raimon Roma 13 de març de 2020 a les 10:29
La situació de col·lapse als hospitals és preocupant | elter.net

Tots els partits polítics amb representants a l’Ajuntament de Manlleu van ser presents a la reunió d’urgència per determinar les mesures extraordinàries que s’han aplicat a Manlleu pels pròxims quinze dies.


En un comunicat a les xarxes socials, des de la CUP Manlleu van anunciar el seu suport a les mesures i van enviar un missatge, en línia amb la CUP Nacional, fent referència a la “devaluació” i les “retallades” que han afectat els últims anys la sanitat pública. “Fa temps que advertim que retallar la sanitat pública mata”, afirmen rotundament des del partit. La part principal del comunicat recalca que des de la CUP exigeixen a les autoritats dels Països Catalans “que prenguin el control de la sanitat privada i la posin a disposició del sector públic, garantint així l’atenció universal”.


El partit aporta dades a la demanda. Asseguren que dels 34.483 llits disponibles, un 56,3% es troben en mans de la sanitat privada. Per aquest motiu, la línia de la CUP en l’àmbit nacional és posar a disposició de la sanitat pública la totalitat dels recursos sanitaris, reforçar el sistema d’Atenció Primària, garantir les condicions laborals de les persones confinades o assegurar el manteniment de les cures amb dignitat.

Etiquetes:
Política Municipal