25 d'abril de 2024

El Govern autoritza els instal·ladors a treballar per resoldre avaries urgents d'aigua, llum o gas

La policia els va obligar a tancar els seus establiments aquest dilluns al matí

ACN 17 de març de 2020 a les 16:14
Els instal·ladors poden treballar per resoldre les mesures més urgents | elter.net

El Departament de Treball, Afers Socials i Família ha autoritzat els instal·ladors a tornar a treballar per resoldre les avaries més urgents en serveis més bàsics, com l'aigua i la llum.


El president de la Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya, Jaume Alcaide, ha celebrat que l'Executiu els permeti obrir després que ahir molts dels establiments associats fossin obligats per policies locals i Mossos a tancar portes i arran de les queixes l'Executiu al·legués que es prioritzava l'aplicació del reial del govern espanyol. Aquest dilluns a la tarda, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, va adreçar una carta a l'entitat reconeixent que les instal·ladors que la seva activitat era necessària.


"Se'ns ha reconegut per part d'aquest Departament que la nostra activitat és molt lícita i molt necessària", ha assenyalat Alcaide, que ha reivindicat la importància el seu sector ja que poden haver de donar una resposta ràpida a avaries en equipaments vitals aquests dies com els hospitals, mercats o supermercats o en comunitats de veïns que han patit una fuita d'aigua o de gas o una avaria elèctrica. Segons Alcaide, tenir l'autorització de l'administració els dona una certa "tranquil·litat".


El president de Fegicat ha explicat que les empreses instal·ladores han hagut de fer un "reciclatge" perquè es troben amb personal de baixa o que han preferit no treballar i això ha obligat a reestructurar les plantilles. Alcaide ha reconegut que els autònoms i microempreses són les que tindran més dificultats per superar aquesta situació i que les més grans hi poden fer front amb més garanties en tenir més efectius. Aquestes darreres, a més, es distribueixen en torns que no coincideixin uns amb altres per evitar contagis de coronavirus.

Etiquetes:
Societat