27 d'abril de 2024

La iniciativa «Manlleu Jovent Solidari» ja reuneix una quarantena de voluntaris

En aquests dies han prestat serveis de cangur i ja hi ha previstes sortides per anar a comprar per a la gent gran

Raimon Roma 20 de març de 2020 a les 16:51
El voluntariat s'ofereix, per exemple, per fer la comprar al col·lectiu de gent gran | elter.net

Davant la crisi de la covid-19, el coronavirus, el jovent manlleuenc s’ha autoorganitzat per ajudar els col·lectius més vulnerables pel virus i per a tota aquella gent que necessiti una ajuda en aquests dies de confinament.


La iniciativa va néixer fa aproximadament una setmana i ja s’ha reunit una quarantena de voluntaris i voluntàries que, fins el dia d’avui, han realitzat especialment tasques de cangurs per aquells pares i mares que necessiten anar a treballar, principalment, i que tenen els fills a casa. Des de “Manlleu Jovent Solidari” asseguren que, veient que la situació va per llarg, estan preparant tot un seguit d’accions per difondre la iniciativa i arribar a tots els col·lectius que els necessitin, especialment la gent gran i tothom qui no disposi de xarxes socials, que és per on s’han fet més visibles aquests primers dies.


Una de les propostes que està en marxa per difondre els seus serveis és penjar cartells als establiments de primera necessitat que segueixen oberts i també que les escales dels blocs de pisos de Manlleu tinguin cartells amb informació sobre qui són i què ofereixen. Existeix una coordinació permanent entre “Manlleu Jovent Solidari” i l’Ajuntament de Manlleu i el seu desig aquests pròxims dies és arribar a tota la població.


El col·lectiu s’ha organitzat en dos grans grups: per un costat, els voluntaris actius, persones que no han presentat símptomes els últims quinze dies i que no han sortit de Manlleu. Aquestes persones ja estan realitzant tasques de voluntariat. D’altra banda, un altre grup amb persones que o bé han mostrat símptomes o han estat fora de Manlleu per feina o estudis els últims quinze dies, però volen col·laborar amb la iniciativa.


Tothom qui vulgui col·laborar i ser voluntari o voluntària pot contactar al telèfon 693 45 05 45 (trucades i/o Whatsapp) o bé al correu electrònic joventsolidarimanlleu@gmail.com.

Etiquetes:
Societat