27 d'abril de 2024

L'aplicació del coronavirus arriba a les 250.000 descàrregues i el 112 baixa del 50% de trucades per consultes

La davallada del trànsit a Catalunya fa que ja siguin dotze els dies sense accidents mortals a les carreteres

ACN 20 de març de 2020 a les 18:45
L'aplicació ja compta amb més de 250.000 descàrregues | elter.net

L'aplicació sobre el coronavirus que ha posat en marxa el Departament de Salut ha arribat ja a les 250.000 descàrregues de ciutadans que han bolcat la seva informació sobre el seu estat de salut. A més, el 112 ha baixat per primer cop des de l'11 de març del 50% de consultes relacionades amb el virus.


El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha destacat que les crides a la ciutadania estan començant a funcionar, i ha insistit que aquest telèfon és per a emergències. També ha destacat que Catalunya registra dotze dies sense cap accident mortal a les carreteres, en bona part per la davallada del trànsit. Ha apuntat que tota aquesta reducció es tradueix també en menys utilització del SEM i de les urgències hospitalàries.


Unes 250.000 persones han utilitzat l'aplicació que el Departament de Salut ha llançat per fer seguiment de símptomes compatibles amb els de la malaltia covid-19, que causa el coronavirus, en el seu primer dia de funcionament. L'aplicació es va posar en marxa dimecres al vespre i aquestes persones han bolcat la seva informació a l'aplicació, però no significa que totes elles presentin símptomes. L'aplicació s'anomena 'StopCovid19Cat' i els ciutadans poden informar del seu estat de salut sense haver de sortir de casa.


L'eina ha de permetre activar l'atenció primària si és necessari i, per als casos greus, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L’aplicació està integrada en el Servei Català de la Salut (CatSalut) pe relacionar les dades que s'hi entrin amb la informació prèvia del pacient. L'altra funció de l'app és generar informació per tenir un major coneixement sobre com es comporta la pandèmia.

Etiquetes:
Societat