26 d'abril de 2024

Confeccionant des de casa mascaretes i bates per al personal sanitari

A partir de la setmana que ve es repartiran mascaretes a totes les farmàcies de Manlleu

Raimon Roma 25 de març de 2020 a les 11:02
A La Salle estan imprimint mascaretes amb una impressora 3D | La Salle Manlleu

Un dels greus problemes que estan tenint, principalment, els hospitals i els centres sanitaris és la falta de material. La saturació d'urgències ha provocat que l'estoc de mascaretes i bates protectores estigui sota mínims i, per aquest motiu, la ciutadania de Manlleu, voluntàriament, està confeccionant voluntàriament material sanitari per ajudar als professionals del sector.


Som coneixedors que desenes de persones manlleuenques, a casa, altruistament, estan confeccionant aquest material i donant-lo a diversos centres, com el CAP de Manlleu, l'Hospital de Vic o associacions com Sant Tomàs. Amb la màquina de cosir o col·laborant aportant teles, la ciutadania de Manlleu mostra el seu costat més col·laboratiu i s'ha organitzat per portar aquests productes a qui més ho necessita. Des de persones que s'encarreguen de cosir, les que fan una ruta per recollir el material o els professionals com dentistes, per exemple, que s'encarreguen d'esterilitzar-los.


El departament de mecànica de Cicles Formatius de l'escola La Salle, per exemple, està imprimint caretes protectores amb una impressora 3D per al personal sanitari de Sant Tomàs, l'Associació ADFO, Osonament i els CAP de Manlleu i del Remei, de Vic. Les voluntàries de l'associació 'Dones Solidàries', de Manlleu, s'estan fent un fart de cosir aquests dies, com també l'Assumpta, de la merceria del carrer del Pont, que ha col·locat gomes a les mascaretes i, juntament amb l'establiment Cortines Vila, va ajudar a cosir bates per l'Hospital de Vic.


Des de 'Jovent Solidari Manlleu' i 'Creu Roja' s'uneixen a la crida i reben cada dia missatges de persones que s'ofereixen per fer mascaretes, cosir bates o altres serveis necessaris aquests dies. Per contactar amb el jovent solidari de Manlleu ho podeu fer directament al telèfon 693 45 08 45 i per fer-ho amb la 'Creu Roja' podeu trucar al 93 885 62 62.


Com aquests exemples, tants d'altres de particulars que, a Manlleu, aquests dies, aprofitant també les estones de confinament, estan destinant recursos personals i materials a ajudar el personal sanitari.

Etiquetes:
Societat