24 d'abril de 2024

Concerts en directe durant la quarantena

Els artistes aprofiten Instagram per realitzar espectacles, entre els quals la soprano manlleuenca Rosa Mari Ramírez

Júlia Casacuberta / Aniol Casassas / Marc Lladó 26 de març de 2020 a les 10:58
La soprano manlleuenca Rosa Mari Ramírez ofereix cada dia un petit concert a Instagram | elter.net

Durant la quarantena, una de les propostes per passar l’estona és escoltar els nombrosos concerts online que han sorgit arran del confinament. Diversos artistes ofereixen concerts en directe des de casa a través de les seves xarxes socials per a entretenir a la seva audiència i mantenir viva la música i cultura que difonen. La xarxa més utilitzada és Instagram.

El cantant Ramon Mirabet ofereix cada dia una actuació a les 19h a través del seu compte i alguns dies té algun convidat sorpresa que canta amb ell. Aquest passat dilluns, per exemple, va cantar amb Miki Nuñez, un altre dels molts que també ofereix actuacions en directe des dels seus directes d’Instagram. A Osona, per exemple, s'han popularitzat molt les actuacions de Pep Poblet des del balcó de casa seva a Roda de Ter. 

Gràcies a la iniciativa #YoMeQuedoEnCasa, organizada per Warner Music, cantants com Rozalén, Alfred García i Nil Moliner ofereixen concerts en streaming. Aquests directes de mitja hora son emesos des d’un compte d’Instagram anomenat “yomequedoencasafestival”, que va ser creat especialment per l’ocasió. Si us hi passeu podreu veure els horaris dels concerts dels pròxims dies. I si el que us interessa es escoltar un concert que ja va ser emès, els podreu trobar tots a la pàgina de Youtube del festival.

La soprano manlleuenca Rosa Mari Ramírez canta cada dia a Instagram

Una de les artistes musicals de Manlleu amb més renom és Rosa Mari Ramírez. La soprano manlleuenca també ofereix aquests dies 'concertets' en streaming a través del seu canal d'Instagram (@rosamarira). Cada dia, a les 19h, es posa davant la càmera per fer una actuació en directe. La Rosa Mari ofereix un petit concert cada dia a la mateixa hora.

Aprofitant la quarantena per fer florar la creativitat

Altres artistes que aprofiten la quarantena per cantar virtualment. Joan Dausà ha realitzat un inèdit concert des de la dutxa i Els Amics de les Arts, per exemple, han iniciat una temporada a Youtube de capítols en format sèrie titulada “Atrapats aquí”, en la qual mostren el seu dia a dia entre escenes i fragments còmics.

En referència a l'estrena de discs, la setmana passada van veure llum els nous treballs de The Weeknd, J Balvin i també de Natalia Lacunza. L’àlbum de The Weekend, anomenat 'After Hours', combina sons de la dècada dels 80, com els de 'Blinding Lights', amb balades i altres tipus d’estils. J Balvin, per la seva banda, ha creat un àlbum conceptual en el qual cada cançó rep el nom d’un color. I per últim, Natalia Lacunza ha publicat 'EP2', el seu segon treball discogràfic, després d’estrenar, ara fa uns mesos, el primer.

Aquesta setmana Dua Lipa presentarà 'Future Nolstalgia'. Degut a una filtració, el CD ja es troba actualment penjat a internet de forma pirata i per això l’artista a decidit avançar la seva estrena al 27 de març, encara que en un principi fos el 3 d’abril. Degut a la crisi del coronavirus, com molts altres artistes, Dua Lipa ha hagut de cancel·lar tots els concerts que tenia prevists fer durant els pròxims mesos per tot Europa. 

Finalment, la bomba d’aquests dies han estat els “Stay Homa”. Són un grup de tres nois que viuen junts i componen cançons a la terrassa del seu pis. Aquests dies s’han fet virals per internet i han fet alguna col·laboració cantant amb la Judit Neddermann.

Etiquetes:
Cultura