26 d'abril de 2024

Les farmàcies de Manlleu reparteixen gratuïtament mascaretes

Es tracta de material confeccionat per voluntaris i es repartiran prioritzant els col·lectius de risc

elter.net 27 de març de 2020 a les 10:36
Aquestes són algunes de les mascaretes que s'han confeccionat | Jovent Solidari Manlleu

Les farmàcies de Manlleu han començat a repartir, de manera gratuïta, mascaretes de protecció davant el coronavirus. Aquestes mascaretes han estat confeccionades per voluntaris i voluntàries de la ciutat.


Es tracta d'una iniciativa que també es fa a altres municipis d'Osona i que a Manlleu es va posar en marxa aquest dijous. Tots els establiments farmacèutics de la ciutat compten amb unes desenes de mascaretes que es reparteixen entre la població, sempre prioritzant els col·lectius de risc i donant un màxim de dues peces per persona. Sovint és la mateixa farmàcia, coneixedora del seu client, qui selecciona les persones que són prioritàries a l'hora d'accedir a les mascaretes, en funció de la seva situació o el seu estat de salut, entre d'altres.


Aquestes mascaretes han estat confeccionades de manera casolana per voluntàries de la ciutat i les entitats 'Dones Solidàries' i 'Jovent Solidari de Manlleu'. Per utilitzar aquestes mascaretes hi ha un seguit de recomanacions, com per exemple, que s'han de rentar després de cada ús, que no són d'ús sanitari, que no es pot tocar una vegada està posada i que no protegeix del contagi, sinó que és un complement.

Etiquetes:
Societat