25 d'abril de 2024

El covid-19 pren protagonisme al ple del mes de març de l'Ajuntament de Manlleu

S'aprova la liquidació del pressupost del 2019, que es va saldar amb un estalvi acumulat de 2,8 milions d'euros

Raimon Roma 1 d'abril de 2020 a les 14:43
El ple es va celebrar de manera telemàtica | elter.net

La situació d’excepcionalitat que viu Manlleu i la resta del país per la crisi del coronavirus va fer que el ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament de Manlleu, celebrat aquest dimarts, tingués el covid-19 com a protagonista a diversos punts de l’ordre del dia i obligant a celebrar la sessió per videoconferència.


L’economia municipal va ocupar gran part de la sessió plenària. Començant per la liquidació del pressupost de l’any 2019, que va tancar amb un estalvi acumulat de 2.849.000 euros. L’Ajuntament va tancar l’any anterior amb saldo positiu, quelcom satisfactori per l’equip de govern i també per l’oposició. En aquest sentit, Maira Costa, de la CUP, va destacar que “és bo tancar l’any en positiu encara que no és un pressupost que aposti clarament pels serveis públics”.


Tres modificacions de pressupost també van ocupar una part de la sessió. Aquestes van ser modificades del seu redactat inicial amb motiu de la situació d’emergència actual. Quelcom que des de l’oposició van celebrar perquè, també des de l’equip de govern, s’entén que no se sap quan acabarà aquesta crisi sanitària ni els efectes que pot causar, per tant, cal “contenir-se amb l’ús d’amortitzacions de l’any passat”, com va definir Maira Costa, de la CUP, a l’hora de finançar modificacions de crèdit per aquest 2020. Els 21 regidors i regidores estaven d’acord en què cal actuar amb calma i “guardar el romanent de tresoreria” per atendre la situació d’emergència i el futur immediat de la ciutat amb les majors garanties.


El nou Institut del Ter, sense terminis


Al ple d’aquest mes de març, el consistori manlleuenc va fer un pas més per la construcció de l’edifici del nou Institut del Ter. Va cedir els terrenys on actualment hi ha el centre, al costat de l’arborètum, a la Generalitat de Catalunya perquè sigui aquesta administració qui posi en marxa el projecte executiu. L’alcalde, Àlex Garrido, va destacar que en converses que havien tingut mesos enrere amb el conseller d’educació, Josep Bargalló, aquest va prometre que l’Institut del Ter seria “una prioritat”, però que amb la situació actual “no podem parlar de terminis, no sabem què passarà amb el nou institut”, argumentava l’alcalde, afegint que “farem tota la pressió que sigui possible”.

Etiquetes:
Política Municipal