23 d'abril de 2024

ÀUDIO - "És molt important, amb infants a casa, tenir una bona planificació durant el confinament"

Amb Mireia Pina, terapeuta ocupacional, parlem també de la rutina diària dels infants amb autisme

Raimon Roma 2 d'abril de 2020 a les 11:36
Podeu recuperar l'entrevista a Mireia Pina a l'apartat de podcasts de la web de Ràdio Manlleu | L'Estímul

Fa tres setmanes que els centres escolars de Manlleu i d'arreu del país tenen les portes tancades a causa del coronavirus. Això comporta que els infants s'hagin de quedar a casa complint el confinament, passant les 24 hores del dia en un entorn diferent del de la seva rutina habitual.


Si aquesta rutina els implica anar a l'escola, realitzar alguna activitat extraescolar i lleure fora de casa, ara, el seu dia a dia implica estar a l'habitatge. És per això que els pares i les mares, molts d'ells realitzant teletreball, entre d'altres, han de seguir unes pautes per conviure de la millor manera amb el confinament. La Mireia Pina és terapeuta ocupacional del centre 'L'Estímul', de Manlleu, i a Ràdio Manlleu vam parlar amb ella sobre els infants i el confinament. La Mireia recalca que "cal aprofitar aquests dies per fer activitats conjuntes i/o avançar en la maduració de l'infant" i que és molt important "tenir una bona planificació i acompanyar l'infant en la seva pròpia autoregulació: que es comprometin amb les seves ocupacions diàries, siguin acadèmiques, tecnològiques o artístiques, entre d'altres".


Fer una llista i un horari d'activitats, arribar a un consens per tenir una bona convivència a casa i fer coses conjuntament que habitualment no es poden fer, són alguns dels consells que ens dona la Mireia i que podeu recuperar en aquest enllaç.


Avui se celebra el Dia Internacional de l'Autisme


Hi ha infants amb necessitats especials que necessiten una atenció diferent aquests dies de confinament. Per exemple, els infants amb autisme. "És important conèixer aquest infant. És bonic veure com celebren els seus èxits, com viuen amb plenitud el que aconsegueixen aquests infants tenint en compte les seves percepcions sensorials", explica la Mireia, afegint que "són moments per estar a gust i fer tot allò que vinguin en ganes, tenint una rutina, però adaptant l'entorn i gaudint del temps de lleure".


Recupera en aquest enllaç la conversa sencera amb Mireia Pina, terapeuta ocupacional del centre de desenvolupament sensorial 'L'Estímul'.


Etiquetes:
Societat