26 d'abril de 2024

Aprofitar el confinament per gaudir de la cultura

La regidora Eva Font exposa activitats culturals organitzades per diferents entitats manlleuenques

elter.net 3 d'abril de 2020 a les 12:24
A Manlleu la cultura no s'atura | Museu del Ter

La regidora de cultura i mitjans de comjunicació de l'Ajuntament de Manlleu, Eva Font, prepara una llista de recomanacions culturals per gaudir durant aquests pròxims dies de confinament.

Lletres:

·La Biblioteca Municipal de Manlleu s'està mostrant molt activa a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram), on comparteixen recursos per infants, enllaços de museus, recomanacions de llibres, vídeos de contes o manualitats, entre d'altres. 

·En Joan Arimany, historiador i bibliotecari, està fent una sèrie de curiositats manlleuenques molt interessants i que podeu seguir també a través de les xarxes socials de la biblioteca.

·L'Eva destaca una activitat que han organitzat aquests dies que estan fent teletreball des de la Bilbioteca. Es diu “Veus de Manlleu”. Han contactat amb més de 40 escriptors i escriptores manlleuenques perquè els hi facin arribar un fragment de la seva obra. Cada dia pengen un vídeo d’aquesta sèrie que fa passar una bona estona, però també és una manera que es coneguin els autors i autores locals.

·Des d'aquí també fem un avançament: hi haurà alguna novetat amb "L'Hora del conte" per tal que es pugui fer encara que la biblioteca estigui tancada.

·També podem accedir a l’e-biblio, que es tracta de préstecs de llibres electrònics  

Museus:

·Del Museu del Ter recomanem el seu canal de YouTube. Hi ha documentals, propostes educatives o vídeos de dones que havien treballat al tèxtil, entre d'altres.

·També podem veure les obres que 'Corcia Teatre' fa cada any a les nits d’estiu al Museu. Una manera de gaudir del museu des de casa.  

·També és recomenable seguir el Museu del Ter a Facebook, Twitter i Instagram. En els seus perfils comparteixen històries de manlleuencs i manlleuenques o fotografies antigues recuperades dels tallers de “Desvetllem la memòria". El confinament també ens pot servir per conèixer una mica més la història de Manlleu.

També ens ofereixen la web https://coneixelriu.museudelter.cat/ on, entre altres coses, podem escoltar el cant de diferents ocells. A més, recentment han estrenat la traducció al castellà i a l’anglès i que està tenint una gran repercussió.

·Amb motiu de l’exposició “Manlleu, ciutat de teatre”, el Museu, conjuntament amb l’Associació Cultural Teatre Centre, tenia previst un cicle de projeccions d’obres de teatre representades a Manlleu pel Teatre Centre i altres companyies locals. Aquestes filmacions procedeixen dels Fons audiovisual de Carles Molist. Com que no serà possible fer-ho presencialment ho estan preparant per fer-ho a la xarxa, ho podrem veure properament.

·També podem accedir a les exposicions en lína d’altres museus com el Museu Nacional d’Art de Catalunya o al Museu d’Història.

·I n'hi ha d’altres que ens permeten fer una visita virtual com el Museu d’Art de Sabadell o el Teatre-Museu Dalí de Figueres.

·Si durant aquest període de confinament vols descansar de fer cursos, però vols fer activitats per aprendre català en línia o vols fer consultes, t’aconsellem que tinguis en compte aquests recursos: Parla.cat; Dictats en línia; Itineraris d’aprenentatge; Els sons del català; Guies de conversa; Intercat-speakcat; Enxaneta i/o Barrina. 
CPNL recursos lingüístics

Teatre: 

·Des del Teatre Centre fan 'Teatre Jove de confinament'. Ho podem veure al seu canal de YouTube amb l’etiqueta #coronavirusplays. Es titula 'Bang!' i és un text de l’Emili Jané.

Música:

·En l’àmbit de la música trobem festivals i concerts en Streaming com el “Cuarentena Fest” o el #VidaAtHome, on aquesta setmana hi va actuar la manlleuenca Paula Valls des del seu Instagram.

·També tenim “L’Auditori a casa teva”, una selecció de concerts per gaudir des del sofà o el Palau Digital, l'extensió virtual de l’oferta del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català. Un espai amb enregistraments, conferències, masterclasses, trobades amb artistes i continguts de divulgació musical i del nostre patrimoni.

Cinema: 

·Normalment ja podem mirar cinema des de casa, però aquests dies el Festival de Sitges, per exemple, ofereix un curt al dia des del seu canal de YouTube per fer més suportable la quarantena.

 

Etiquetes:
Cultura