26 d'abril de 2024

El Museu del Ter ofereix el «Cicle de Teatre Carles Molist» a través de les xarxes

Les projeccions procedeixen del Fons audiovisual del periodista, fotògraf i activista cultural manlleuenc

elter.net 4 d'abril de 2020 a les 11:21
Les entitats manlleuenques també s'adapten a l'actual situació de confinament provocada pel covid-19 | elter.net

El Museu del Ter, amb l’Associació Cultural Teatre Centre, ha hagut d’adaptar el cicle de projeccions amb motiu de l’exposició “Manlleu, ciutat de teatre”, que tenia previst per aquestes dates. Les entitats manlleuenques també se sumen a les mil i una propostes culturals, que aquests dies s’ajusten a la situació actual de confinament provocada pel covid-19. El Museu del Ter ha hagut de renunciar a la celebració presencial d’aquest cicle de projeccions, però ofereix una alternativa.  


Durant les pròximes setmanes l’entitat oferirà les filmacions del “Cicle de Teatre Carles Molist” a través del seu canal de Youtube. Les projeccions, procedents del fons audiovisual del periodista, fotògraf i activista cultural manlleuenc, Carles Molist, són un recull d’obres de teatre representades a Manlleu pel Teatre Centre i altres companyies locals. “La Passió”, representada per l’Associació Teatre Centre el 1989, dirigida per Antoni Anglada, serà l’encarregada d’encetar aquest cicle virtual, coincidint amb la Setmana Santa.


També es podrà veure “Pole Position” (1986), per Binocle Teatre, dirigida per Lluís Soler; “Descripció d’un paisatge” (aprox. 1983) per El Rusc, dirigida per Josep Colomer i “Terra Baixa”(1988) per l’Associació Teatre Centre, dirigida per Antoni Anglada. La selecció i l’edició dels espectacles d’aquest cicle ha anat a càrrec de la comissària de l’exposició, la historiadora Judit Caballeria Casals.


El Fons audiovisual de Carles Molist (1949-1997), dipositat al Museu del Ter l’any 2016 per la família, consta de 458 enregistraments audiovisuals. La temàtica d’aquests és molt variada i s’hi poden trobar imatges, principalment de Manlleu, de finals dels anys setanta i dels anys vuitanta i noranta del segle XX. A poc a poc el museu va digitalitzant els documents audiovisuals d’aquest fons i els dona a conèixer a través d’exposicions temporals o dels cicles de cinema etnogràfic.

Etiquetes:
Cultura