23 d'abril de 2024

La CUP Manlleu elabora dotze propostes per fer front a la crisi de la covid-19

Asseguren que es tracta de mesures «urgents» i aplicables per part de l'equip de govern

elter.net 7 d'abril de 2020 a les 16:20
Les propostes van sorgir en una assemblea del partit | CUP Manlleu

La CUP Manlleu ha fet públiques dotze propostes, sorgides de la darrera assemblea local celebrada pel partit, que cataloguen "d'urgents" i que creuen necessàries per fer front a la crisi generada pel coronavirus.


El partit independentista afirma que una bona part d'aquestes propostes ja han estat traslladades a l'equip de govern, i que totes elles poden ser aplicables per part de l'Ajuntament de Manlleu. Els primers plantejaments que fa la CUP són els de garantir l'educació en igualtat de condicions per a tot l'alumnat de la ciutat, atendre totes les persones excloses socialment per la llei d'estrangeria, defensar els drets laborals i la seguretat de les persones que treballen al consistori i respectar els drets religiosos de tota la població.


Un altre dels punts és recalcar que la crisi és "sanitària", no de "seguretat". En aquest sentit, des de la CUP rebutgen la presència de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en alguns controls a la ciutat. Recuperar els mercats ambulants i la venda de productes de proximitat, posa la sanitat privada al servei públic i estudiar com poden esbargir-se els infants confinats a casa, també són propostes que han fet des del partit, que amb aquesta llista pretén blindar els drets de les classes populars i evitar que la crisi "la paguin els de sempre", recalquen en un comunicat.


La llista de propostes també inclou que l'Ajuntament faci front al manteniment de l'habitatge d'aquelles persones que no puguin pagar les despeses bàsiques, combatre les violències masclistes, garantir l'accés universal a l'aigua i fomentar l'autoorganització popular i la solidaritat.

Etiquetes:
Política Municipal