25 d'abril de 2024

Les solucions que es plantegen a l'OK Lliga i l'OK Lliga Plata i els interessos del CP Manlleu

Si no es reprèn la lliga, el sènior femení seria campió i el masculí es quedaria sense ascens per només quatre gols

Raimon Roma 15 d'abril de 2020 a les 10:38
Els equips manlleuencs resten a l'espera del que decideixi la Federació | CP Manlleu

Com passa en altres esports i competicions, la Federació Espanyola de Patinatge té entre mans un seguit de solucions per acabar les temporades d'hoquei patins visualitzant dos escenaris possibles: que s'acabin les lligues o que s'hagin de donar per finalitzades.


A l'expectativa, el CP Manlleu. Amb els seus equips sènior disputant i lluitant per l'OK Lliga femenina i l'OK Lliga Plata, al club, com en la resta d'entitats de les categories, resten a l'espera de conèixer com avança el coronavirus i l'estat d'alarma per prendre una solució definitiva, encara que n'hi ha sobre la taula que contemplen les possibilitats de finalitzar la temporada o bé de donar-la per acabada.


El que han assegurat els jugadors de totes les categories professionals de l'hoquei patins estatal, a través de l'Associació Nacional de Jugadors i Jugadores d'Hoquei Patins (AJEHP), és que no volen jugar al juliol i no jugaran si no es garanteixen totes les condicions de seguretat. I, en el primer cas, xoca amb una de les hipòtesis de la Federació. Les repassem.


Si l'OK Lliga femenina no es reprèn, el CP Manlleu, campió


En funció de l'evolució del coronavirus, una de les vies per acabar la temporada 2019-2020 és donar l'OK Lliga per finalitzada. Una solució que beneficiaria al CP Manlleu. Valdrien els resultats fins al final de la primera volta i, per tant, les manlleuenques, líder en aquell moment, es proclamarien campiones de l'OK Lliga femenina. En cas que es pugui reprendre la competició i no hi hagi temps per jugar els gairebé 60 partits que resten (entre lliga regular i play-off), es podria jugar una 'final a quatre' entre els quatre primers classificats (CP Manlleu, Cerdanyola, Palau i Voltregà) per decidir el campió. Es disputaria a finals del mes de juliol, quelcom que no veuen amb bons ulls des de l'Associació de Jugadors i Jugadores. D'altra banda, la competició europea, suspesa fins a nou avís.


El CP Manlleu es quedaria sense ascens a l'OK Lliga per només quatre gols de diferència


Segons a la classificació del grup nord de l'OK Lliga Plata amb 30 punts, els mateixos que el líder, el Mataró, el primer equip masculí del CP Manlleu no pujaria a l'OK Lliga, si la lliga no es reprèn, per la diferència de gols. Només quatre dianes separen els manlleuencs i els maresmencs, però els mataronins pujarien a la màxima categoria de l'hoquei estatal com a primers classificats si la temporada no continua, sent aquesta una de les hipòtesis amb les quals treballa la Federació. Els manlleuencs es quedarien una temporada més a la categoria.


En cas que es pugui tornar a jugar, a l'OK Lliga Plata resten sis jornades per acabar la temporada i el play-off d'ascens, que jugaria el CP Manlleu. En aquest cas, s'optaria per disputar, a finals de juliol, una promoció d'ascens al millor de tres partits per determinar el tercer equip que pujaria a OK Lliga.

Etiquetes:
Esports