26 d'abril de 2024

El Govern decidirà a finals de setmana que els infants surtin al carrer si no hi ha «rebrot»

L'executiu català no aclareix si aplicarà la mesura en cas que no hi hagi autorització de l'Estat

ACN 18 d'abril de 2020 a les 09:58
Vergés diu que aquesta mesura és compatible amb defensar que cal continuar amb el "confinament total"

El Govern decidirà a finals de la setmana que ve si els menors poden sortir al carrer "de manera limitada en el temps i en franges horàries" i ho condiciona al fet que no hi hagi cap "rebrot".


Així ho va explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa de l'executiu català d’ahir. El PROCICAT analitzarà aquest dissabte el pla que prepara el Govern sobre els infants però la decisió no es prendrà fins d'aquí a uns dies.


La consellera Vergés va explicar que el pic de la pandèmia a Catalunya es va donar l'11 d'abril i que s'han d'esperar entre 10 i 14 dies per veure si hi ha algun tipus de rebrot. Per aquest motiu, el Govern situa a finals de la setmana que ve la decisió de permetre que els infants puguin sortir de casa seva de manera puntual. Aquesta mesura, segons va dir, és compatible amb defensar que cal continuar amb el "confinament total".


Segons Vergés, els nens menors de 3 anys no hauran de portar mascareta per sortir de casa, però els que en tenen fins a 12 anys n'hauran de portar. També va remarcar la importància de les mesures higièniques, és a dir, rentar les mans abans i després de sortir al carrer.


El conseller Buch va afegir que avui, dissabte 18 d’abril, el consell tècnic del PROCICAT avaluarà el pla que s'ha treballat conjuntament des del seu departament amb el de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies. Buch no va voler avançar gaires detalls a l'espera que avui, tal com està previst, es doni llum verda al pla per a infants. Tot i això, el Govern dona per fet que un adult podrà sortir al carrer alhora amb més d'un fill i que s'hauran de complir tres condicions: elements de protecció com la mascareta, higiene permanent i distància de seguretat.

Etiquetes:
Política Municipal