23 d'abril de 2024

El Govern pagarà 200 euros a les persones pendents de rebre una prestació d'atur

Es tracte d'una prestació d'urgència per a necessitats bàsiques per a persones sense «capacitat d'estalvi»

ACN 27 d'abril de 2020 a les 11:37
Pere Aragonès, vicepresident del Govern | ACN

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha avançat que el Govern té previst aprovar en els pròxims dies una "injecció d'urgència" de 200 euros per a les persones que estan pendents de rebre prestacions d'atur.


En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha explicat que el Govern està treballant en la mesura per a tots els treballadors afectats per ERTO, els que hagin anat directament a les llistes de l'atur o autònoms a qui els hagi caigut l'activitat. "Hi ha un sistema de protecció d'atur però arriba tard i hi ha moltes famílies que no tenen un raconet", ha afegit. Aragonès també ha reclamat a l'Estat una transferència directa a Catalunya de 2.000 MEUR per pagar l'emergència sanitària de la crisi del coronavirus.


Es tracta, segons Aragonès, d'una prestació d'urgència de 200 euros per a necessitats bàsiques en l'àmbit alimentari destinada a les persones que estan pendents de rebre una prestació d'atur i que no tenen capacitat d'estalvi. I és que, segons Aragonès, hi ha massa famílies a Catalunya que no tenen un raconet de diners i que, per tant, els ve de 15 dies si no cobren cap prestació.


El vicepresident ha reclamat al govern de Pedro Sánchez una transferència directa de 2.000 milions d'euros que és la factura de l'emergència sanitària que el Govern calcula sumant Salut, residències de gent gran i cossos d'emergències. Dins d'aquests 2.000 MEUR també s'inclou la compensació econòmica per a l'esforç del personal sanitari que el vicepresident no ha concretat tot i que espera que la mesura es concreti en la pròximes setmanes. Aragonès ha insistit que Catalunya reclama el mateix que el govern espanyol està demanant a Europa, que els recursos arribin per via de transferències i no préstecs.


Pel que fa al desconfinament, Aragonès ha defensat que "no té cap mena de sentit" que es vulgui decidir des d'un comandament únic i ha reivindicat que la Generalitat ha de ser "determinant" sobre el que passi a Catalunya.

Etiquetes:
Economia i empresa