25 d'abril de 2024

Els grups polítics de l'Ajuntament faran una aportació econòmica a El Sarró

La CUP denuncia que es tracta d'una acció «de cara la galeria» però s'acaben sumant a l'acord

Raimon Roma 27 de maig de 2020 a les 11:24
El ple es va celebrar telemàticament | elter.net

A la sessió ordinària del mes d’abril, el PSC Manlleu va presentar una moció demanant que els grups polítics del consistori manlleuenc aportessin una part de les seves retribucions al banc d’aliments El Sarró en aquests moments de crisi sanitària. Aquest dimarts, al ple del mes de maig, es va aprovar l’acord per unanimitat.


En total, es farà una aportació al projecte de serveis socials de 4.190 euros, que serviran principalment per comprar aliments demanant el creixement de la demanda del servei a causa de la situació d'excepcionalitat generada per la covid-19. L’acord es va aprovar per unanimitat, però va generar discussió entre els partits, principalment entre el PSC i la CUP. La socialista Marta Moreta va anunciar al principi de l’explicació que tots els partits votarien a favor de l’aportació econòmica a El Sarró a excepció de la CUP, que finalment es va sumar a la iniciativa no abans sense denunciar “el rerefons de la proposta”. “Des de la CUP fa molt temps que insistim en la greu situació d’emergència social que pateix Manlleu, fruit de les decisions polítiques i dels models econòmics que provoquen desigualtat”, afirmava el regidor Albert Generó, explicant que “gairebé un 10% de la població utilitza els serveis socials, unes dades que són molt preocupants”.


Des de la CUP Manlleu també van recalcar que van fer dues preguntes sense obtenir resposta. La primera, conèixer l'enfocament del nou projecrte d’El Sarró i el model que es vol aplicar i la segona, dades “que no s’han facilitat” en l’àmbit pressupostari per abordar la situació. El regidor de serveis socials de l’equip de govern, Pere Compte, va respondre recalcant que “el model de funcionament no s’ha explicat perquè hi ha molts voluntaris que encara hi estan treballant” i, respecte del pressupost destinat al banc d’aliments, “és públic i és el doble del que es va destinar l’any anterior”.


La CUP diu que és una acció “de cara la galeria” i s’hi acaben sumant


“L’acció no es pot deslligar de l’esquema de sous i retribucions dels càrrecs electes de l’Ajuntament, unes partides que cada any augmenten. Si en aquest ple es fa públic la donació per part dels polítics, també hem de parlar de les retribucions assignades”, destacaven els cupaires. Pere Compte, d’ERC, responia afirmant que “no és que s’aprovi aquest acord perquè El Sarró no pugui continuar la feina, sinó perquè estem d’acord amb el fons de la moció. Per tant, si cal deslligar una cosa de l’altra”.


Maira Costa, de la CUP, va assegurar que des del PSC no se’ls va comunicar res, quelcom que Marta Moreta va negar. No obstant això, els cupaires també van decidir sumar-se a l’acord i fer una aportació econòmica renunciant a les retribucions d’assistència i a les subvencions del partit del mes de maig. Això és un total de 1.190 euros, mentre que la resta de partits aportaran a El Sarró 3.000 euros més.

Etiquetes:
Política Municipal