24 d'abril de 2024

Manlleu convida a redefinir les accions del Pla d'Acció 2020-24 en un Fòrum d'Economia Social

La crisi de la covid-19 fa que s'hagin de buscar noves respostes a les necessitats sorgides d'aquesta crisi

elter.net 28 de maig de 2020 a les 12:45
El 2018 es va celebrar la segona edició del fòrum | elter.net

Davant l’actual situació econòmica provocada per la crisi de la covid-19, l’Ajuntament de Manlleu reprèn el Fòrum d'Economia Social per validar, redefinir i prioritzar aquelles accions del Pla d’Acció 2020-24 que s’han de desenvolupar durant els propers anys.


En aquest fòrum es convidarà també a participar als ens locals de l’àmbit territorial de Manlleu (Roda de Ter, Masies de Roda, Voltreganès i Collsacabra). La primera edició del FES Manlleu es va celebrar l’abril de 2016 i va definir diferents línies i propostes d’actuació que permetessin la reactivació econòmica del municipi així com la generació de llocs de treball i l’increment del benestar de la ciutadania. El 2018 es va celebrar una segona edició, orientada al seguiment i avaluació de les propostes definides pels agents participants. Es van debatre i reorientar a través de diverses taules de treball sectorial: Indústria, Comerç i serveis, Agricultura i ramaderia, Economia Social i Solidària, Cultura, esports i turisme...


L’actual document del Pla d’acció de desenvolupament local de Manlleu i àrea de relació territorial preveia la possibilitat de celebració d’un FES en aquest 2020 i l’actual situació de crisis provocada per la covid-19 ha confirmat la seva necessitat. L’Ajuntament de Manlleu va definir el passat mes de març un pla de 10 mesures per lluitar contra la crisi del coronavirus. Una d’aquestes mesures era la definició d’un pla de reactivació econòmica que s’ha concretat en una línia d’ajudes directes a emprenedors/es i empreses del municipi. En el marc d’aquest pla s’està programant també per aquest estiu un seguit d’accions vinculades a l’oci i a la cultura, que han de ser un revulsiu per al sector del comerç i la restauració de la ciutat. En la mateixa línia des de les regidores de Promoció Econòmica i Indústria es vol demanar de  nou la col·laboració del teixit empresarial de Manlleu per redefinir i adaptar el pla d’acció del desenvolupament local a la nova normalitat que ens espera, si tot va bé, a partir de juliol.


Es treballa per poder realitzar un nou Fòrum d'Economia Social a Manlleu el proper mes d’octubre, en format presencial sempre que la situació ho permeti. En aquest fòrum es veurà com caldrà adaptar les línies ja definides del pla d’acció per tal de que aquestes puguin donar resposta a noves necessitats sorgides arran de la crisi del covid-19.


Pla d’acció 2020-24 de desenvolupament local de Manlleu i àrea de relació territorial


Aquest document és elaborat per l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l’Ajuntament de Manlleu i recull i concreta les actuacions de desenvolupament local pel període 2020-2024. El resultat són 67 projectes agrupats en 12 programes a través de tres eixos estratègics que giren al voltant de les persones, les empreses i el territori.


La primera part del document presenta una diagnosi socioeconòmica del territori i contextualitza l’àmbit d’actuació territorial de l’OPE. La segona part s’organitza en tres eixos, persones, empresa i territori. Aquests tres àmbits d’actuació esdevenen la raó de ser de l’OPE i fonamenten qualsevol programa, projecte i actuació que es desenvolupi en el marc de l’estratègia de desenvolupament local.

Etiquetes:
Economia i empresa