27 d'abril de 2024

Visites a empreses de Manlleu en el marc del projecte porta a porta

L'objectiu és dimensionar les necessitats de contenidors que tindran els negocis del municipi

elter.net 2 de juny de 2020 a les 10:58
El sistema es vol aplicar a partir de la tardor del 2021 | elter.net

Aquest dimarts han començat les visites a empreses de Manlleu per dimensionar les necessitats de contenidors que tindran un cop s’implanti la recollida porta a porta.


Manlleu pretén implantar aquest sistema la tardor de l’any vinent i  en aquest sistema de recollida s’eliminen els contenidors del carrer, de forma que les deixalles només es recullen uns dies i horaris determinats. Això obliga a guardar-les la resta de la setmana en contenidors interiors a tots els edificis, siguin particulars, públics o d’empreses.  


Ja que la producció de residus i l’espai disponible pot variar entre les diferents empreses, s’ha iniciat un treball de camp per conèixer els tipus i la quantitat de contenidors que es requeriran. El volum dels contenidors pot oscil·lar entre els 30 litres en habitatges domèstics, per exemple i els 1.100 litres, com serien els contenidors verd fosc de fracció resta. 


Els treballs s’han iniciat al polígon industrial del Verdaguer, però també es visitaran totes les empreses del nucli urbà per obtenir la informació necessària per definir el sistema i concretar els costos d’inversió. En la visita es recolliran les dades de l'empresa, de la seva generació de residus i de la capacitat d'emmagatzematge. També es farà una proposta del tipus i quantitat de contenidors que cadascuna necessitarà quan s’implanti la recollida porta a porta.

Etiquetes:
Societat