25 d'abril de 2024

El confinament triplica l'interès pel préstec de llibres electrònics a la Biblioteca Municipal

Ha estat l'únic servei que l'equipament ha mantingut actiu els últims mesos

elter.net/ACN 9 de juny de 2020 a les 12:31
La biblioteca s'està adaptant a la nova normalitat | elter.net

Amb el confinament, a Manlleu i a tot Catalunya ha crescut molt considerablement l’interès i el préstec de llibres electrònics. Aquest ha estat l’únic servei que ha mantingut actiu l’equipament manlleuenc els últims dos mesos i mig.


A través del portal digital eBiblioCat, els usuaris registrats han pogut gaudir de la lectura durant el confinament. El servei l’ofereix la Biblioteca de manera regular, encara que les últimes setmanes aquest ha crescut de manera molt considerable, duplicant i fins i tot triplicant el nombre de préstecs realitzats. Entre els mesos de gener i febrer d’aquest 2020 es van formalitzar 136 préstecs de llibres digitals a l’equipament manlleuenc, mentre que només al març (el confinament es va iniciar el 14 de març) es van tramitar 132 préstecs. A l’abril, el servei va créixer fins a les 190 peticions i al maig, se’n van realitzar 158.


Els usuaris de la plataforma digital eBiblioCat augmenten un 1.000%


Unes 65.000 persones s'han acollit a algunes de les activitats relacionades amb la lectura digital a les biblioteques catalanes durant el confinament, segons dades del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura. El préstec digital a través de la plataforma eBiblioCat s'ha elevat fins a les 264.348 operacions entre el 13 de març i el 26 de maig, una xifra que suposa un augment del 410% respecte el mateix període del 2019 i és pràcticament la mateixa que tots els préstecs que es van fer l'any passat. La plataforma ha registrat 45.000 nous usuaris, el que suposa un increment de més del 1.000% respecte el mateix període de l'any passat i més del doble de tots els que s'hi van inscriure el 2019.


Quan els equipaments van haver de tancar, al març, es va incrementar l'oferta de col·leccions digitals i activitats virtuals com clubs de lectura o hores del conte en línia i van universalitzar l'accés a la plataforma eBiblioCat per als que no tinguessin carnet. L'aposta ha tingut resposta per part del públic, no només pel que fa als llibres. El visionat de pel·lícules, documents i d'altres materials audiovisuals també s'han incrementat exponencialment durant les setmanes de confinament que, pràcticament, s'han triplicat respecte l'any anterior.

Etiquetes:
Cultura