27 d'abril de 2024

Manlleu llança la campanya «Al carrer, cap trasto!»

L'objectiu és reduir els abandonaments de residus voluminosos com sofàs o mobles al carrer

elter.net 9 de juny de 2020 a les 17:34
Multes de fins a 3.000 euros per deixar trastos vells al carrer | elter.net

Els abandonaments de trastos vells als carrers de Manlleu han augmentat un 56%  en els darrers quatre anys i si es mantingués el ritme dels darrers mesos l’any 2020 aquesta xifra superaria els 6.200.


Fruit de l’incivisme, als carrers de Manlleu és habitual trobar-hi tot tipus de trastos  qualsevol dia de la setmana. Es tracta de residus voluminosos com ara sofàs, matalassos o mobles que els veïns i les veïnes abandonen al costat dels contenidors en comptes de dur-los a la deixalleria.


Per lluitar contra aquest incivisme i canviar aquesta situació, millorar la imatge de la ciutat i disminuir les molèsties a la ciutadania, l’Ajuntament de Manlleu presenta la campanya “Al carrer, cap trasto!” que inclou diverses actuacions.


S’enviarà un full informatiu a totes les famílies, acompanyat d’un imant amb el telèfon on cal trucar per sol·licitar-ne la recollida gratuïta a domicili. S’han enganxat adhesius informatius a tots els contenidors de la fracció resta del carrer i es faran cartells i anuncis per la premsa i xarxes socials. Una altra de les iniciatives és la realització de nou vídeos curts que es difondran les properes setmanes per les xarxes socials i que s’han gravat gràcies a la col·laboració de diferents persones de la ciutat. A l’escola, pel públic infantil, també es repartiran uns tríptics informatius.


El missatge principal que vol transmetre la campanya és senzill i directe. A Manlleu està prohibit abandonar trastos al carrer i, en funció de la naturalesa i volum de l’abandonament, es poden aplicar sancions de fins a 3.000€. La campanya recorda també que la deixalleria municipal és l’únic lloc per llençar els mobles i trastos i que aquests es poden portar amb cotxe o utilitzar el servei de recollida a domicili.


La campanya s’acompanya d’un reforç del servei de recollida de trastos i també d’una major vigilància per part de la Policia Local, que en les darreres setmanes ja ha posat una desena de denúncies per aquest tipus de conductes.

Etiquetes:
Societat